Ρόδος: Περισσότεροι από 400 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι εμποδίζοντας τον απόπλου επιβατικών σκαφών

Ρόδος: Περισσότεροι από 400 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι εμποδίζοντας τον απόπλου επιβατικών σκαφών

Πηγή: www.vimatisko.gr

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στο  λιμάνι της Ακαντιάς στο οποίο πριν από μισή περίπου ώρα συγκεντρώθηκαν ερχόμενοι με πορεία από διάφορα σημεία της πόλης μας περισσότεροι από 400 μεταναστες, ζητώντας την άμεση μεταφορά τους από το νησί της Ρόδου.
Οι μετανάστες σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου νήσος Χίος, εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από το νησί της Ρόδου. Οι ίδιοι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί της Ρόδου είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα.
Όπως δήλωσαν στη Ροδιακή αναγνώστες μας, υπάρχει μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ επιβατών και μεταναστών, ενώ βρίσκεται και δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη και η προσέγγιση του επιβατικού ν. Πάτμος που για λόγους ασφαλείας πιθανότατα να δέσει σε άλλο σημείο του λιμανιού και για το γεγονός έχουν ειδοποιηθεί όλες οι αρμόδιες αρχές.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου με τον Διοικητή της Αστυνομίας: Εκδικείται και κυνηγάει όλο το νησί επειδή δεν πήρε μετάθεση…

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου με τον Διοικητή της Αστυνομίας: Εκδικείται και κυνηγάει όλο το νησί επειδή δεν πήρε μετάθεση… Σε πρωτοφανείς σοβαρότατες καταγγελίες προέβη φανερά

©2020 radioproto.gr