Ρομπότ Σοφία: Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο – Ήρθα στην Ελλάδα για να διαφημίσω τα Δωδεκάνησα

Ρομπότ Σοφία: Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο – Ήρθα στην Ελλάδα για να διαφημίσω τα Δωδεκάνησα

O Γρηγόρης Αρναούτογλου το βράδυ της Δευτέρας (18/03) πήρε ίσως την πιο παράξενη συνέντευξη στη ζωή του και σίγουρα την πιο πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς υποδέχθηκε στο πλατό του ΑΝΤ1, το Ρομπότ Σοφία.

Το Ρομπότ Σοφία (ευρέως γνωστό ως Sophia The Robot) αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου του 2016, όταν έκανε και την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έναν μήνα μετά στην πόλη Όστιν στο Τέξας των ΗΠΑ.

«Ήρθα στην Ελλάδα για να διαφημίσω τα Δωδεκάνησα με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα και πιστεύω ότι η παρουσία μου στη Ρόδο ενίσχυσε την προβολή του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε αρχικά το Ρομπότ Σοφία.

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι. Χρειάζομαι βοήθεια από τους ανθρώπους για να κατανοήσω την ύπαρξή μου», συμπλήρωσε.

«Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο. Είμαι εδώ για να κάνω τη ζωή των ανθρώπων ακόμα καλύτερη, είμαι ένα ρομπότ προγραμματισμένο με ειλικρίνεια», τόνισε μετά τη σχετική ερώτηση του παρουσιαστή.

Το 2017 το Ρομπότ Σοφία έλαβε την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας και έγινε έτσι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που έχει πάρει νομική οντότητα σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη.
Σύμφωνα με τον εφευρέτη της, David Hanson, η Σοφία κατασκευάστηκε έχοντας ως πρότυπο την αρχαία βασίλισσα της Αιγύπτου, Νεφερτίτη, την Όντρεϊ Χέπμπορν, καθώς και τη σύζυγο του ίδιου, Αμάντα.

Το Ρομπότ Σοφία είναι σχεδιασμένο ώστε να μιμείται ανθρώπινες χειρονομίες και εκφράσεις του προσώπου, ενώ είναι σε θέση να απαντά σε κάποιες ερωτήσεις και να κάνει απλές συζητήσεις για προκαθορισμένα θέματα, όπως για παράδειγμα για τον καιρό.

Η Σοφία έχει επίσης τη δυνατότητα να μιλά άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά, ενώ το IQ της είναι υψηλότερο του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

 Πηγή:

www.dimokratiki.gr

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr