Π. Κουνάκης : « Ντροπή και απαράδεκτο να μην υπάρχει παθολόγος στο νοσοκομείο Κω» Η ευθύνη των βουλευτών για την κατάσταση (ηχητικό)

Π. Κουνάκης : « Ντροπή και απαράδεκτο να μην υπάρχει παθολόγος στο νοσοκομείο Κω» Η ευθύνη των βουλευτών για την κατάσταση (ηχητικό)

Ως ντροπή για τους βουλευτές της Δωδεκανήσου να μην έχουν δημιουργήσει ένα μπλοκ υπεράσπισης της υγείας των νησιωτών την στιγμή που το νοσοκομείο της Κω δεν διαθέτει ούτε έναν παθολόγο, ανέφερε μεταξύ άλλων στο Ράδιο Πρώτο ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Παναγιώτης Κουνάκης.

Ο κ. Κουνάκης μιλώντας στο πρωινό μαγκαζίνο αναρωτήθηκε πως θα ζητήσουν οι σημερινού βουλευτές ψήφο από τους Κώους με την τόσο σοβαρή και κυρίως επικίνδυνη υποστελέχωση του νοσοκομείου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους συντελεστές ΦΠΑ και τις ανισότητες που υπάρχουν στα νησιά, το μεταφορικό ισοδύναμο αλλά και το μεταναστευτικό σε σχέση με την υγεία.

Ντροπή να μην έχει η Κως παθολόγο

« Ξέρω τι σημαίνει να πρέπει ξαφνικά να φύγεις από το νησί για λόγους υγείας. Είναι ντροπή για τους βουλευτές να μην έχουν δημιουργήσει ένα μπλοκ Δωδεκανησίων για να απαιτήσουν γιατρούς. Απίστευτο ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στην Κω τόσα για την υγεία και δεν έχει γίνει τίποτα. Ούτε ένας βουλευτής δεν είπε κάτι για όλο αυτό; Πως θα πάνε να ζητήσουν την ψήφο του κόσμου; Πρέπει να εκφράσουμε την ανανέωση και στην λειτουργία των βουλευτών. Το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα που θεμελίωσε το ΕΣΥ και μιλά για δημόσια υγεία».

Σε άλλο σημείο ο υποψήφιος βουλευτής υπογράμμισε ότι για κάποια θέματα σοβαρά, όπως εκείνο της υγείας οι βουλευτές θα πρέπει να ενώνονται ανεξαρτήτως κόμματος. «Απαράδεκτο να μην υπάρχει ένας παθολόγος στην Κω στο νοσοκομείο. Είναι ντροπή και απαράδεκτο».

Επιστροφή στο μειωμένο Φ.Π.Α. κατάργηση στα μικρά νησιά

Ο κ. Κουνάκης ο οποίος είναι περιφερειακός σύμβουλος τα τελευταία 10 χρόνια, μίλησε και για τους συντελεστές ΦΠΑ καθώς κάποια νησιά αδικούνται όπως για παράδειγμα η Κάλυμνος που είναι ανάμεσα σε Κω και Λέρο που έχουν μειωμένους συντελεστές, ενώ προτείνει να μην υπάρχει καθόλου Φ.Π.Α στα μικρά νησιά ως ένδειξη στήριξης των ακριτών.

Τουρισμός και μεταναστευτικό

Σχολίασε επίσης το γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχει μία μεγάλη αύξηση των μεταναστών στις δομές στο Πυλί και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να στελεχώσουν τουριστικές επιχειρήσεις. Είμαι καθηγητής και εκπαιδεύω τα στελέχη του τουρισμού πως θα βελτιώσουν τις συνθήκες φιλοξενίας διότι η επανάληψη προσελκύει τον τουρισμό. Αν δεν έχουμε άψογη εξυπηρέτηση δεν μπορεί να υπάρχει εξέλιξη. Η εκπαίδευση στον τουρισμό στα Δωδεκάνησα είναι διαρκές και δεν είναι δυνατόν να εκπαιδευτούν οι μετανάστες για κάτι τέτοιο».

Άμεση πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου

Παράλληλα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει πληρωθεί το μεταφορικό ισοδύναμο στους δικαιούχους νησιώτες επιχειρηματίες και όσοι ταξίδεψαν και μάλιστα στάθηκε στην προσφορά του Νεκτάριου Σαντορινιού στο μέτρο αυτό.

«Μπράβο στον αείμνηστο Νεκτάριο Σαντορινιό για το μέτρο αυτό. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο πρέπει να πιστώνετε άμεσα και παράλληλα να ενισχυθεί η συγκοινωνία από νησί σε νησί».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Γ.Νικητιάδης στη Βουλή: Να προχωρήσει γρηγορότερα η κατασκευή του ακτινοθεραπευτικού στη Ρόδο

Γ.Νικητιάδης στη Βουλή: Να προχωρήσει γρηγορότερα η κατασκευή του ακτινοθεραπευτικού στη Ρόδο Τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα έτσι ώστε να προχωρήσει συντόμως η

Ενημέρωση

Σοβαρό τροχαίο στον Αγ. Νεκτάριο – Οδηγός μοτοποδηλάτου προσέκρουσε σε δέντρο

Σοβαρό τροχαίο στον Αγ. Νεκτάριο – Οδηγός μοτοποδηλάτου προσέκρουσε σε δέντρο Πηγή: www.vimatisko.gr Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε ξημερώματα της Παρασκευής στον Αγιο Νεκτάριο, όταν οδηγός μοτοποδηλάτου,

©2020 radioproto.gr