Π. Κουνάκης: « Απαράδεκτη η κατάσταση στο νοσοκομείο Κω και στις ακτοπλοικές συγκοινωνίες» Δημιουργία ακτινοθεραπευτηρίου για τους νησιώτες (ηχητικό)

Share This Post

Π. Κουνάκης: « Απαράδεκτη η κατάσταση στο νοσοκομείο Κω και στις ακτοπλοικές συγκοινωνίες» Δημιουργία ακτινοθεραπευτηρίου για τους νησιώτες (ηχητικό)

Με αφορμή τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου Κω, την ανάγκη δημιουργίας ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Ρόδο, την αποκατάσταση των ακτοπλοικών συνδέσεων στα νησιά , την ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά και τις ευθύνες που υπάρχουν, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο Παναγιώτης Κουνάκης.

Απαράδεκτη η κατάσταση στο νοσοκομείο Κω

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Κω και ειδικά με την έλλειψη παθολόγου. « Πρέπει να εξεταστούν ξανά τα κίνητρα. Είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα. Τα νησιά θα πρέπει να γίνουν ελκυστικοί προορισμοί για την εξέλιξη των γιατρών».

Δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Ρόδο εις μνήμην του Ν. Σαντορινιού

Αναφορικά με το κάλεσμα τουρκικής κλινικής προς τους νησιώτες για την παροχή υπηρεσιών υγείας και ειδικά προς τους ογκολογικούς ασθενείς ο κ. Κουνάκης εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι οι 4 βουλευτές της ΝΔ στα Δωδεκάνησα δεν συνεργάζονται σε αυτό το κομμάτι για να λυθούν τα προβλήματα.

« Ας δημιουργηθεί ένα Δωδεκανησιακό μέτωπο όλων των βουλευτών, δημάρχων. Περιφερειάρχη. Η Ρόδος θα μπορούσε να έχει κέντρο ακτινοθεραπείας και να είναι το σημείο αναφοράς για όλους τους Δωδεκανήσιους ασθενείς. Εκατοντάδες συμπολίτες μας φεύγουν μαζί με συνοδούς , με τεράστια κόστη και ψυχολογική επιβάρυνση εκτός Δωδεκανήσου για να κάνουν τον κύκλο θεραπειών με ακτίνες. Προτείνω να μπει σε πρώτη προτεραιότητα να δημιουργηθεί στη Ρόδο το κέντρο εις μνήμην του Νεκτάριου Σαντορινιού. Προσκαλώ όσους πολιτεύονται να συνεργαστούν για αυτό. Είναι στενάχωρο που δεν μπορούμε να συνεργαστούμε για τίποτα. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την δημόσια υγεία.

Είναι προτιμότερο του χρόνου να έχουμε αυτό το κέντρο θεραπείας παρά να εκλεγώ. Πρέπει όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω για την κοινωνία που μας ψηφίζει. Είμαστε πρώτα Δωδεκανήσιοι».

Ακτοπλοϊκή σύνδεση – Αδιανόητο να μην έχουν πλοία νησιά το 2023

Ο υποψήφιος βουλευτής μίλησε και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση καθώς οι δήμαρχοι Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου με επιστολή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ζητούν να αποκατασταθούν τα δρομολόγια μετά και τα τελευταία γεγονότα με το Νήσος Κάλυμνος που κρίθηκε έκπτωτο για την άγονη γραμμή και οι νησιώτες μένουν για ακόμη μία φορά στον «αέρα».

« Πρέπει και οι 5 βουλευτές να συνεργαστούν για να βρεθεί μία λύση. Είναι δυνατόν το 2023 να μην έχουν κάποια νησιά πλοία; Για ποιο λόγο μας ψηφίζει ο κόσμος; Για να βρούμε λύσεις όχι να βγάζουμε φωτογραφίες. Φαίνεται ότι οι βουλευτές μας δεν έχουν καμία δύναμη μέσα στη βουλή».

Η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση νερού – Κοινωνικό αγαθό το νερό όχι ταξικό

« Η ΝΔ πρεσβεύει τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλα. Αν περάσει το νερό σε ιδιώτες θα ανέβει η τιμή και δεν θα έχει ο κόσμος να πιει νερό. Είναι κοινωνικό αγαθό και πάνε να περάσουν το νομοσχέδιο ένα μήνα πριν τις εκλογές. Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Δεν έχουμε τάξεις στα Δωδεκάνησα και δεν μας ταιριάζει αυτό.

Ικανούς – έντιμους – υπεύθυνους βουλευτές για τη νέα βουλή

Τέλος ο νέος υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει ο καθένας από τον πολιτικό που ασκεί εξουσία έως και τον ψηφοφόρο που έχει την ευθύνη της πολιτικής αντιπροσώπευσης. « Το κράτος έχει μία συνέχεια και πρέπει να διορθώσουμε τα πράγματα. Θέλουμε ικανούς , έντιμους και υπεύθυνους βουλευτές. Οι νέοι που θα μας επιλέξουν πρέπει να μας εμπιστευτούν για τα παραπάνω».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σάντυ Λαδικού

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Αθλητικά Νέα

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ  ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ           Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ,

©2020 radioproto.gr is made with by