Π. Κεφαλιανός πρόεδρος Α.Ο. Πυλίου: «Στόχος η παραμονή στην Γ Εθνική. Ανάγκη στήριξης από όλο το νησί»

Έτοιμη να γράψει ιστορία σε εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου είναι η ομάδα του Α.Ο. Πυλίου λίγες ώρες πριν το πρώτο σφύριγμα της χρονιάς. Ο νέος πρόεδρος της ομάδας κ. Πέτρος Κεφαλιανός, βρέθηκε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και μίλησε για τους στόχους, τις προκλήσεις αλλά και τα όσα έχει να αντιμετωπίσει το Πυλί εξαιτίας του Covid – 19.

Ο κ. Κεφαλιανός ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ομάδα του νησιού βρίσκεται σε εθνική κατηγορία στο πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και το μεγάλο στοίχημα είναι η παραμονή της ομάδας στην Γ Εθνική.

« Θέλουμε να υπάρξει συνέχεια ώστε να δοθεί ένα κίνητρο στα νέα παιδιά. Πρέπει η ομάδα να στηριχθεί από όλους στην Κω. Επιχειρήσεις, ιδιώτες, τοπική αυτοδιοίκηση, απλούς φιλάθλους. Στόχος μας η καλλιέργεια των ακαδημιών. Δημιουργήθηκε η ομάδα βετεράνων για να τιμήσουμε τους παλιούς παίκτες που στήριξαν την ομάδα τα δύσκολα χρόνια και η ομάδα φέτος θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα βετεράνων.»

Ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε την προηγούμενη διοίκηση και παίκτες και δήλωσε χαρούμενος που οι περισσότεροι έχουν ενεργό ρόλο και φέτος στον ΑΟ Πυλίου. Σχολίασε και τα νέα δεδομένα καθώς η πανδημία έχει φέρει τεράστια εμπόδια και προβλήματα στον αθλητισμό και την λειτουργεία των αθλητικών σωματείων.

«Ανέλαβα σε μία δύσκολη στιγμή. Ο κορονοϊός δημιουργεί πολλά προβλήματα όπως είναι ζητήματα οικονομικά. Δεν θα έχουμε έσοδα από τα εισιτήρια καθώς δεν επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Δεν θα μπορούμε να κάνουμε εκδηλώσεις καθώς δεν θα μπορεί ο κόσμος να παραβρεθεί μαζικά. Αυτά τα δεδομένα δυσχεραίνουν τα οικονομικά της ομάδας και τα έξοδα είναι τεράστια και δυσανάλογα σε σχέση με τα έσοδα. Έχουμε πολλά ταξίδια ( Λέσβο, Χίο, Σάμο, Αττική και άλλου). Είναι Γολγοθάς και πρόκληση μαζί».

Ο κ. Κεφαλιανός ανέφερε ότι ο φίλαθλος κόσμος του νησιού στηρίζει την ποδοσφαιρική προσπάθεια του Πυλιού με κάθε τρόπο έμπρακτα και ηθικά . « Παράλληλα έχουμε πετύχει μία βοήθεια από την ΕΠΟ και το Υπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι προσανατολίζεται προς μία αθλητική τροπολογία που θα δίνει το δικαίωμα στους δήμους να επιχορηγούν τα έξοδα μετακίνησης σωματείων».

 

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Δήμος Κω έχει προχωρήσει σε έργα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων της ποδοσφαιρικής ομάδας. Σε ότι αφορά τους παίκτες, πολλοί ποδοσφαιριστές είναι από το νησί μας και έγιναν και κάποιες μεταγραφές ώστε να επιτευχθούν οι φετινοί στόχοι που έχουν τεθεί. Επίσης έχει δηλωθεί ως 2η έδρα το Νέο Στάδιο Ανταγόρας σε περίπτωση παρουσίας φιλάθλων.

« Έχουμε πολύ καλό κλίμα. Επέστρεψαν κάποιοι ποδοσφαιριστές μας από άλλες ομάδες και παίζουν για την φανέλα. Σε ότι αφορά τις μεταγραφές μας , καλύπτεται η διαμονή και σίτιση καθώς δίνεται και κάποιο ποσό. Σεμνά και ταπεινά θέλουμε να βγάλουμε την φετινή χρονιά. Επαναλαμβάνω ότι ο στόχος είναι η παραμονή στην Γ Εθνική.»

Τέλος , ο κ. Κεφαλιανός τόνισε ότι η παρουσία του ΑΟ Πυλίου στην Γ Εθνική είναι και μία παράλληλη διαφήμιση για το νησί μας ενώ ενθάρρυνε όλους ιδιώτες και φορείς να μην σταματούν τις ενέργειες προβολής με κάθε μέσο και τρόπο. Άλλωστε ο ίδιος είναι ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Κουτσού ( Pelagos, Aqua Blu, Albergo Gelsomino) όπου συνεχώς γίνονται ειδικές εκδηλώσεις και επαφές με τον τύπο για την ανάδειξη των εστιατορίων και υπηρεσιών των ξενοδοχείων. Η μεθοδική δουλειά με πρόγραμμα έφερε και τόσα βραβεία και διακρίσεις που αποτελούν λόγο συζήτησης αλλά και επίσκεψης στην Κω.

Οι εντός έδρας αγώνες θα μεταδίδονται απευθείας από το www.giafkasports.gr

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

©2020 radioproto.gr is made with by