Πόπη Κιαπόκα: Έρχεται ένα νέο μεταναστευτικό που απειλεί την Κω, τι θα κάνουμε;

Πόπη Κιαπόκα: Έρχεται ένα νέο μεταναστευτικό που απειλεί την Κω, τι θα κάνουμε;

Οι εκλογές τελείωσαν αλλά στην Κω θα πρέπει να μάθουμε να συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα.

Ένα από τα προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας είναι ένα νέο μεταναστευτικό, όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί.

Οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και η τάση μιας γενικότερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, οδηγούν στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών. 

Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα συμβεί αν υπάρξει εμπλοκή στο Λίβανο, όπου ήδη ζουν 2,5 εκ , μετανάστες από τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει σε ισχύ συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας για το μεταναστευτικό ενώ η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στο περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας.

Ήδη καταγράφεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Βλέπουμε παράτυπους μετανάστες που αποβιβάζονται ή διασώζονται σε άλλες περιοχές να μεταφέρονται στην Κω.

Η εύκολη λύση είναι η μεταφορά στην Κω. 

Αποδεικνύεται λάθος η επιλογή δημιουργίας δομής αλλά όταν αντιδρούσαμε κάποιοι αντί να δουν τις πραγματικές επιπτώσεις, έβλεπαν την ευκαιρία να πάνε κόντρα στη δημοτική αρχή.

Δεν θα μιλήσουμε όμως για το παρελθόν, θα μιλήσουμε για το μέλλον.

Για την πραγματικότητα που έρχεται και θα την βρούμε μπροστά μας. 

Τα ζητήματα και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απόλυτα συγκεκριμένα:

1ον) Θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε τη μεταφορά προσφύγων και  παράτυπων μεταναστών στην Κω από άλλες περιοχές, χωρίς να αντιδρούμε; Αυτά τα φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες…

2ον) Αντιλαμβανόμαστε ότι αυξημένες μεταναστευτικές ροές οδηγούν νομοτελειακά σε συζητήσεις και επιλογές για την επέκταση της δομής στο Πυλί, για να χωράει περισσότερους; Με ποιο τρόπο θα αντιδράσουμε;

3ον) Έχουμε αντιληφθεί τις επιπτώσεις που έχουν στον τουρισμό μας για το 2024 οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και στη Μέση Ανατολή; Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για να τις αντιμετωπίσουμε; Έχουμε αναλύσει τα δεδομένα; Έχουμε στρατηγική;

4ον) Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δομές όπως στο Πυλί μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα μέσα σε αυτές τις συνθήκες; Την περασμένη Παρασκευή δεν επέστρεψαν από έξοδο  123 διαμένοντες στη δομή της Λέρου με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η  προσωρινή αναστολή της δυνατότητας εξόδου των διαμενόντων. Που βέβαια δεν είναι λύση.

Παρέθεσα 4 σημεία για να ξεκινήσει επιτέλους μια συζήτηση στην Κω. Γιατί πρέπει να μάθουμε να συζητάμε σε αυτό το νησί .

Καιρός να το κάνουμε χωρίς παραταξιακές ή κομματικές σκοπιμότητες. Να δούμε ένα πρόβλημα που μας απειλεί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι για να το αντιμετωπίσουμε.

Ας κάνει την αρχή η δημοτική αρχή. Σε αυτή τη συζήτηση θα είμαστε όλοι παρόντες.’’

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr