Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την ασφάλεια του πολίτη στα Δωδεκάνησα

Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την ασφάλεια του πολίτη στα Δωδεκάνησα

«Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την ασφάλεια του πολίτη στα Δωδεκάνησα: αυτόνομη υπηρεσία άμεσης δράσης στη Ρόδο, αστυνομικός σταθμός στο Πυλί, πρόσληψη συνοριοφυλάκων και ενίσχυση με προσωπικό»

 

Μια συνολική πρόταση πέντε (5) σημείων για την κάλυψη των αναγκών αστυνόμευσης και ασφάλειας του πολίτη στα Δωδεκάνησα, κατέθεσε ο Βουλευτής Μάνος Κόνσολας με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τονίζει ότι τόσο η Α΄, όσο και η Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου έχουν κενά που αγγίζουν συνολικά το 20% σε σχέση με την οργανική τους δύναμη.

Συγκεκριμένα στην Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση η οργανική δύναμη είναι 466 άτομα και υπηρετούν 424, ενώ στην Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση υπηρετούν 236, ενώ η οργανική δύναμη είναι 331.

Την ίδια στιγμή, έχουν αυξηθεί οι ανάγκες αστυνόμευσης ενώ με δεδομένο ότι πρόκειται για τουριστικές περιοχές, πολλοί αστυνομικοί απασχολούνται στα λιμάνια και στα αεροδρόμια που αποτελούν πύλες εισόδου και είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια και το διαβατηριακό έλεγχο. Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία στην Α΄ και τη Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου συμμετέχει στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο Μάνος Κόνσολας προτείνει:

1ον: Την άμεση ενίσχυση των δύο αστυνομικών διευθύνσεων στα Δωδεκάνησα, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

2ον: Την ίδρυση αυτόνομης Υπηρεσίας Άμεσης Δράσης στη Ρόδο με 24ωρη κάλυψη των αναγκών από 4 περιπολικά ανά βάρδια.

3ον: Την πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου στη Ρόδο που θα επιφορτιστούν με τη διαχείριση του μεταναστευτικού και θα καλύψουν τις ανάγκες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ρόδου και του διαβατηριακού ελέγχου.

4ον: Την λειτουργία αστυνομικού σταθμού στο Πυλί στην Κω, που έχει δημιουργηθεί το hot spot για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

5ον: Μελέτη για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Α΄ και στη Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου με αύξηση της οργανικής δύναμης του προσωπικού, κάτω από το βάρος των νέων αναγκών.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ H κ. Ασημίνα Τζίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL και Γενική

Ενημέρωση

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους   Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

©2020 radioproto.gr