Πρόγραμμα οδοντιατρικού προληπτικού ελέγχου στα σχολεία των νησιών μας

Πρόγραμμα οδοντιατρικού προληπτικού ελέγχου στα σχολεία των νησιών μας

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ», σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, Γ.Ν-Κ.Υ Κω, Γ.Ν-Κ.Υ Καλύμνου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου υλοποιούν πρόγραμμα οδοντιατρικού προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για τη Στοματική Υγεία, σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νήσων Ρόδου, Κω και Καλύμνου.

Η ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» πραγματοποιεί προγράμματα και δράσεις σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έγιναν οδοντιατρικές εξετάσεις και φθοριώσεις δοντιών στους μαθητές των Γ΄ τάξεων των Δημοτικών σχολείων της Ρόδου. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 47 σχολεία της Ρόδου, όπου εξετάσθηκαν συνολικά 987 μαθητές. Κάθε κηδεμόνας έλαβε ενημερωτική επιστολή με τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Επίσης σε συνέχεια της δράσης από τις 10 Μαΐου ξεκίνησε το πρόγραμμα «Πρόληψης και Αγωγής Στοματικής Υγείας -Φθορίωση Δοντιών» στους μαθητές των Γ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Κω και στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει στις Γ’ τάξεις των Δημοτικών σχολείων της Καλύμνου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των μαθητών για την στοματική υγιεινή και η χαρτογράφηση της στοματικής υγείας των παιδιών της Δωδεκανήσου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην υλοποίηση της δράσης αυτής.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!»

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!» Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η

©2020 radioproto.gr