Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στην Π.Ε Κω

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στην Π.Ε Κω

Εορτασμού της 83ης Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Με τον εορτασμό της 83ης εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, που υπερασπιζόμενος τη γη των πατέρων του, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τις αξίες και τα ιδανικά του, αντιστάθηκε σθεναρά ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και για μια ακόμη φορά πρόσθεσε λαμπρές σελίδες δόξας και τιμής στην μακραίωνη ιστορία του.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 83ης Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο νησί της Κω περιλαμβάνουν:

 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

1.Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, , όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων, που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

2.Φωταγώγηση των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2023.

 

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία ,τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ.

Ώρα 11:30 Προσκύνημα από αντιπροσωπείες μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σχολείων της πόλης, Προσκόπων και Οδηγών στο Μνημείο των Ηρώων.

Επιμνημόσυνη δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και τον Ιερό Κλήρο.

Κατάθεση στεφάνων από Μαθητές, Προσκόπους, Οδηγούς, Λύκειο Ελληνίδων, Ιδρύματα, Σωματεία, Συλλόγους της πόλης με τη παρουσία των Τοπικών Αρχών και των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Ώρα 11:45: Προσκύνημα αντιπροσωπειών μαθητών στο Μνημείο των Αρχιερέων και κατάθεση στεφάνων.

Ώρα 12:00 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Ριμινιτών Ιερολοχιτών Εθελοντών Κώων Παλαιών Πολεμιστών από εκπρόσωπο της Ταξιαρχίας, του Δήμου Κω, του Επαρχείου Κω και από τον πρόεδρο συνδέσμου των Κώων Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών. Προσκλητήριο Ηρώων Πεσόντων από τον πρώτο πρόεδρο των απογόνων του Συνδέσμου Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών.

 

 

 

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

 

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης θα σημάνουν χαρμόσυνα.

 

Ώρα 8.00:Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Ώρα 8.30: H Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 11.00.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Κω.

Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ με τον Ιερό Κλήρο της πόλης, παρουσία των Τοπικών Αρχών, των Μαζικών Φορέων και του Λαού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Δελημπέη Ελένη ΠΕ03 Μαθηματικών, του 3ου Γυμνασίου πόλεως Κω.

Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ.

Ώρα 11.30.:Ακολουθεί Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο. Τιμές κατά τις καταθέσεις στεφάνων θα αποδώσουν: άγημα της 80 ΑΔΤΕ και η Φιλαρμονική του Δήμου Κω.

Προσκλητήριο Ηρώων Πεσόντων από τον πρώτο πρόεδρο των απογόνων του Συνδέσμου Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών.

Για τη σειρά προβαδίσματος και κατάθεσης στεφάνου τηρούνται τα προβλεπόμενα στη με αριθ.6947/4-2-2022 υπουργική απόφαση(ΦΕΚ 543/τ.Β’/09.02.2022).

 

Ώρα 12.00: Παρέλαση με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Κω, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, του Ε.Ε.Σ Περιφερειακό Τμήμα Κω, των μαθητών της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών, του Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Κω , την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και λοιπών Συλλόγων.

Kλείνει η Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, οχημάτων και πεζοπόρου τμήματος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω και των πεζοπόρων τμημάτων της 80 ΑΔΤΕ.

Ώρα 13.00.: Παρουσίαση Εθνικών Τοπικών χορών στην Πλατεία Ελευθερίας από τα Λύκεια και Γυμνάσια της πόλης Κω και το Παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων.

 

Ώρα 17.30.: Επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

 

Για την απονομή των τιμών, την τήρηση της τάξης στα Μνημεία των Ηρώων και Αρχιερέων, μέσα και έξω από το Ναό, στο χώρο της παρέλασης και των χορών, το σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση της πόλης, θα φροντίσουν ο Δήμος και η Αστυνομική Αρχή.

Τελετάρχη oρίζουμε: Την κα.Γιάχου Δήμητρα, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κω.

Υπεύθυνο της παρέλασης ορίζουμε: Τον κο.Καπλανίδη Μιχαήλ , ΠΕ 11 Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του 1ου Γυμνασίου Κω.

Υπεύθυνο των παραδοσιακών χορών ορίζουμε: Τον χοροδιδάσκαλο του Λυκείου Ελληνίδων Κω, κο Χαλκιδιό Εμμανουήλ.

 

 

Σημείωση: Προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό 10.45π.μ., στο Ηρώο 11:25π.μ., στο χώρο παρέλασης 11.55π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12.55π.μ.

 

Αποδέκτες για κοινοποίηση και οργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων στην Περιφέρειά τους ο Δήμαρχος Κω και ο Δήμαρχος Nισύρου.

 

 

 

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΩ- ΝΙΣΥΡΟΥ

 

ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗ

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες Πηγή: www.vimatisko.gr Μπορεί τα επεισόδια στο Πυλί ανάμεσα στους μετανάστες

Αθλητικά Νέα

Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες! 

Κολάζ φωτογραφίας: Aegeanews.gr Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες!  Η ολοκλήρωση του διήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας

©2020 radioproto.gr