Πρωτοπόρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο: Από το 2009 ο αγαπητός Mr Bananas είχε eshop με delivery για φρούτα και λαχανικά!

Το μακρινό 2009 ο γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της μαναβικής όχι μόνο στην Κω, αλλά σε όλη την Ελλάδα κ. Γιώργος Χριστόπουλος, είχε προχωρήσει σε ένα τολμηρό εγχείρημα για τα δεδομένα της εποχής.

Ο αγαπητός Mr Bananas, είχε διορατικότητα και επένδυσε στο eshop δημιουργώντας νέα δεδομένα στο γενικό εμπόριο, εισάγοντας το ηλεκτρονικό εμπόριο στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Μάλιστα είχε καταχωρήσει την ονομασία emanaviko.

Ο σκοπός του ηλεκτρονικού μανάβικου ήταν να προσφέρει άμεσα σε κάθε νοικοκυρά την δυνατότητα της γρήγορης παραγγελίας μέσω διαδικτύου και της άμεσης παράδοσης στον χώρο της, σε ανταγωνιστικές τιμές,  χωρίς μεταφορικά και σε ειδική συσκευασία. 

Το emanaviko, είχε πάρει τότε πολύ μεγάλη διάσταση με τα πανελλαδικά ΜΜΕ να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιδέα της παραγγελίας των φρούτων μέσω υπολογιστή. Έτσι πολλές φορές ο Mr Bananas φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές καθώς το μικρό γράμμα e της ιστοσελίδας του κ. Χριστόπουλου ήταν τότε μοναδικό στο ελληνικό διαδίκτυο στον συγκεκριμένο τομέα.

Βέβαια τα φυσικά καταστήματα είναι εκείνα που εξυπηρετούν κατά τόπους της γειτονιές και για αυτό το λόγο ο Mr Bananas έχει μία δυνατή παρουσία στην Κω στην Εθνική Αντιστάσεως στον τομέα της λιανικής και χονδρικής.

Είναι πάντως εντυπωσιακό βλέποντας αυτό το οπτικοακουστικό υλικό από συνέντευξη του κ. Χριστόπουλου το 2009 πως εν τέλει εξελίχθηκαν τα πράγματα και πως το ηλεκτρονικό εμπόριο μπήκε στην καθημερινότητα μας για απλές αγορές όπως είναι τα φρούτα και λαχανικά.

Ο Mr Bananas μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς τους φίλους μία συνέντευξη στον Alpha και μερικές σκέψεις για το e manaviko.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε:

« Το 2009 ξεκίνησα να υλοποιώ μια ιδέα για το που θα πάει πλέον το εμπορικό κομμάτι της επαφής και της σχέσης μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών δηλαδή b to b ή b to c.

Κατοχύρωσα την ονομασία emanaviko.

Αυτό συνεχίσθηκε  έως το 2013 με ένα καλό πελατολόγιο της τάξης των 2000 έως 2500  και πολύ περισσότερα like.

Προβλήματα από την οικονομική κρίση με ανάγκασαν να σταματήσω  την δραστηριότητα αλλά με χαρά και περηφάνεια είδα να αναπτύσσονται πολλές άλλες επιχειρήσεις τα ονόματα γνωστά όπως efood, efresh και τελευταία συγκεκριμένα 11-6-2021 με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση είδα από τον φυσικό μου χώρο να δημιουργείται το  e-laxanagora με την παρουσία πολλών υπουργών γεν. γραμματέων, συμβουλών και λοιπών.

Εύχομαι από ψυχής καλή επιτυχία στο ταξίδι αυτό του διαδικτύου γιατί σήμερα με το 5G οι ανατροπές που θα υπάρξουν δεν θα χωράνε στο μυαλό μας»

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

©2020 radioproto.gr is made with by