Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση και αναβάθμιση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω

Share This Post

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση και αναβάθμιση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση με προσωπικό και την αναβάθμιση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω, ανέλαβε ο Μάνος Κόνσολας.

« Τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω , αποτελούν πύλη εισόδου στη χώρα και δύο από τα περιφερειακά αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση επιβατών . Αυτό σημαίνει ότι η πυροσβεστική υπηρεσία των δύο αεροδρομίων διαδραματίζει ένα κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο που συνδέεται με την ασφάλεια του χώρου αλλά και με την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας, που κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Κόνσολας παραθέτει και στοιχεία, από τα οποία προκύπτει, ότι στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω, η δύναμη του πυροσβεστικού σώματος είναι ίδια ή παρεμφερής, με τη δύναμη των πυροσβεστικών υπηρεσιών σε άλλα αεροδρόμια με πολύ μικρότερη κίνηση.

Τα σχετικά στοιχεία της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, που τεκμηριώνουν την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό, της πυροσβεστικής στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω, κατέθεσε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ως αναφορά, ο Μάνος Κόνσολας.

Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας υπάρχει μια ανισομερής κατανομή προσωπικού, σε σχέση με την κίνηση στα δύο αυτά αεροδρόμια, στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ρόδου και της Κω.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει, ότι στα πλαίσια της ορθολογικής κατανομής του προσωπικού στις υπηρεσίες πυροσβεστικού σώματος στα αεροδρόμια, θα πρέπει να κυριαρχήσει το κριτήριο των αυξημένων αναγκών, που υπάρχουν και σχετίζονται με την κίνηση των αεροδρομίων.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό)

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό) Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο την Πέμπτη

©2020 radioproto.gr is made with by