Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των σεισμόπληκτων μνημείων στην Κω

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των σεισμόπληκτων μνημείων στην Κω

Πηγή: www.vimatisko.gr

Ξεκίνησαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, οι εργασίες αποκατάστασης του Προμαχώνα των Μεσαιωνικών Οχυρώσεων επί της οδού Ιπποκράτους στη Κω, με  προϋπολογισμό 1.335.600 ευρώ, τμήματα του οποίου είχαν καταρρεύσει από τον σεισμό του 2017.

Οι εργασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καθαιρέσεις και ανακατασκευές, άρχισαν τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη, μετά την έλευση  προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, παρουσία της προϊσταμένης της υπηρεσίας Μ. Μιχαηλίδου, σύμφωνα με το ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκαλώντας εύλογα το ερώτημα αν υπήρχε μηχανικός στο κλιμάκιο και αν υπήρχαν  οδηγίες της μεθόδου αποκατάστασης.

Ο προβληματισμός προκύπτει, μετά από δηλώσεις μηχανικών στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, από το γεγονός ότι η ‘’λάσπη’’, που χρησιμοποιήθηκε για το χτίσιμο και τη τοποθέτηση του ενός λίθου πάνω στον άλλο δεν ταιριάζει με το υλικό που υπάρχει στο μνημείο, τόσο από την προηγούμενη αποκατάσταση του, από το σεισμό του 1933 όσο και από την αρχική του δομή και αντί λευκού χρώματος εμφανίζεται σήμερα ροζ.

Να σημειωθεί, ότι η αποκατάσταση του μνημείου, όπως προκύπτει από τη νομοθεσία, πρέπει να ακολουθεί τις αρχές της Unesco και της Χάρτας της Βενετίας, κανόνες τους οποίους ακολουθεί και η Μελέτη του έργου.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο διαγωνισμός για την προμήθεια των κατάλληλων υλικών έχει ολοκληρωθεί.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω Με ευθύνη της προσωρινής Διοίκησης του Ομίλου, συστάθηκε η επιτροπή προετοιμασίας  για την σύνταξη

Advertorials

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ H κ. Ασημίνα Τζίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL και Γενική

©2020 radioproto.gr