ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ

Share This Post

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ

Μια πολύ σημαντική πρόταση, έκανε στη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου, Ιωάννης Καμπανής. Με αφορμή την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, που ήταν θέμα της συνεδρίαση, αλλά και τη σύσκεψη για τον τουρισμό που είχε προηγηθεί στη Ρόδο, ο κ. Καμπανής πρότεινε την ίδρυση Σχολής Ξεναγών στην Κω.

Όπως τόνισε ο κ. Καμπανής, στο πλαίσιο αναβάθμισης των τουριστικών σπουδών στη Χώρα μας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί με σχετικό νομοθέτημα μέχρι τα Χριστούγεννα, είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Κω, να δει επιτέλους τους πρώτους φοιτητές / σπουδαστές.

Δεδομένου δε ότι η Ρόδος διεκδικεί την έδρα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών, η Σχολή Ξεναγών θα μπορούσε να ιδρυθεί στην Κω, τόνισε ο Έπαρχος Κω – Νισύρου, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τύχει θερμής υποδοχής από όλους τους Κώους, ενώ θα αξιοποιηθεί και το ιδιαίερο αρχαιλογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το νησί.

Ο κ. Καμπανής αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη ανάδειξης του Ιατρικού Τουρισμού, καταδυκνείοντας τη σπουδαιότητα της Κω, ως πατρίδας του Ιπποκράτη.

Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση του κ. Καμπανή και δήλωσε πως θα την εξετάσει, σε συνεργασία και με τους αρμόδιους φορείς.

Παράλληλα, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου θα ξεκινήσει σειρά επαφών με το Δήμο αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς της Κω, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης της λειτουργίας Σχολής Ξεναγών στην Κω.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Κω

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Κω Την 27-01-2023 συνελήφθησαν στη Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω: α) 36χρονος αλλοδαπός γιατί στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας

Ενημέρωση

Μεγάλης εμβέλειας πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για τα αθλητικά σωματεία των νησιών

Μεγάλης εμβέλειας πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για τα αθλητικά σωματεία των νησιών Την Τρίτη το μεσημέρι, σε ειδική θεματική συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικής Περιφερειών θα

©2020 radioproto.gr is made with by