ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ

Μια πολύ σημαντική πρόταση, έκανε στη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου, Ιωάννης Καμπανής. Με αφορμή την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, που ήταν θέμα της συνεδρίαση, αλλά και τη σύσκεψη για τον τουρισμό που είχε προηγηθεί στη Ρόδο, ο κ. Καμπανής πρότεινε την ίδρυση Σχολής Ξεναγών στην Κω.

Όπως τόνισε ο κ. Καμπανής, στο πλαίσιο αναβάθμισης των τουριστικών σπουδών στη Χώρα μας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί με σχετικό νομοθέτημα μέχρι τα Χριστούγεννα, είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Κω, να δει επιτέλους τους πρώτους φοιτητές / σπουδαστές.

Δεδομένου δε ότι η Ρόδος διεκδικεί την έδρα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών, η Σχολή Ξεναγών θα μπορούσε να ιδρυθεί στην Κω, τόνισε ο Έπαρχος Κω – Νισύρου, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τύχει θερμής υποδοχής από όλους τους Κώους, ενώ θα αξιοποιηθεί και το ιδιαίερο αρχαιλογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το νησί.

Ο κ. Καμπανής αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη ανάδειξης του Ιατρικού Τουρισμού, καταδυκνείοντας τη σπουδαιότητα της Κω, ως πατρίδας του Ιπποκράτη.

Ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση του κ. Καμπανή και δήλωσε πως θα την εξετάσει, σε συνεργασία και με τους αρμόδιους φορείς.

Παράλληλα, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου θα ξεκινήσει σειρά επαφών με το Δήμο αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς της Κω, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης της λειτουργίας Σχολής Ξεναγών στην Κω.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι.

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι. Το Μπλε

©2020 radioproto.gr