Προσοχή: Απάτη με τηλεφωνικές κλήσεις στην Κω για υποτιθέμενο ιό της Microsoft

Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί συμπολίτες μας δέχονται κλήσεις από επιτήδειους οι οποίοι θέλουν να αποσπάσουν χρήματα από τους ανυποψίαστους και πρόσβαση στους υπολογιστές.

Πιο συγκεκριμένα άγνωστοι προσποιούμενοι στελέχη της Microsoft, τηλεφωνούν σε κινητά και σταθερά στην Κω λέγοντας ότι υπάρχει ιός στον υπολογιστή του εκάστοτε πολίτη και θέλουν πρόσβαση είτε με κωδικούς είτε με πρόγραμμα απομακρυσμένης πρόσβασης.

Όπως μας εξηγεί ο τεχνικός Νίκος Τσεζμεζής της Network Service του Α. Κουνούπη, η πράξη αυτή έχει σκοπό μόνο να βλάψει τον κάτοχο του υπολογιστή με ποικίλους τρόπους. Οι άγνωστοι δράστες αποκτούν πλήρη πρόσβαση στον υπολογιστή και παρακολουθούν όλες τις κινήσεις που σημαίνει ότι εάν γίνει κάποια τραπεζική συναλλαγή μέσω ebanking αυτόματα έχουν πρόσβαση στους κωδικούς και μπορούν να αποσπάσουν με αυτό τον τρόπο χρήματα.

« Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί πελάτες επικοινωνούν μαζί μας διότι έχουν λάβει κλήση από την Microsoft ότι έχουν ιό στον υπολογιστή τους και θέλει επιδιόρθωση. Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο και θέλει μεγάλη προσοχή από όλους. Η Microsoft δεν τηλεφωνεί σε καμία περίπτωση τους πελάτες της για επίλυση θεμάτων που αφορά ιό. Σε τέτοιες περιπτώσεις βγαίνουν ενημερωτικά μηνύματα στον κάθε υπολογιστή.»

Σύμφωνα με τον κ. Τσεζμεζή , δεν είναι η πρώτη φορά της συγκεκριμένης κακόβουλης ενέργειας στο νησί μας. Παρόμοια τηλεφωνήματα είχαν δεχθεί δεκάδες πολίτες πριν από περίπου 1 χρόνο. Τότε κάποιοι στάθηκαν άτυχοι και έχασαν κάποια λεφτά τις πρώτες ημέρες έως ότου γίνει γνωστή η απάτη.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by