Πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη

Πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη

Στον ιερό χώρο του Ασκληπιείου της Κω Έλληνες και ξένοι επισκέπτες είχαν σήμερα την ευκαιρία να δουν από κοντά την τελετή της αναπαράστασης του Ιπποκρατικού Όρκου από τον Χορευτικό Καλλιτεχνικό Μορφωτικό Σύλλογο «ΧοροΚώς» στα πλαίσια των Θερινών Ιπποκρατείων 2022.

Σε μια τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό, αναβίωσε η Ιπποκράτεια παράδοση στον τόπο που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους γιατρούς όλου του κόσμου. Η αναπαράσταση και απόδοση έλαβε χώρα την ώρα που έδυε ο ήλιος και αναδεικνυόταν το μοανδικό αρχαιολογικό τοπίο και η πλούσια φύση της περιοχής.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους ομογενείς αλλά και σε όλους τους τουρίστες που επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μνημείο για να δουν από κοντά την τελετή και να ξεναγηθούν στο χώρο. Το παρόν έδωσαν οι αντιδήμαρχος κα. Σέβη Βλάχου, η αντιδήμαρχος κα. Γεωργία Κασσιώτη, η περιφερειακή σύμβουλος Διονυσία Κασσιώτη, ο πρόεδρος Κώων κ. Νίκος Ιτσινές, ο πρόεδρος της Λέσχης Φιλίας, ο κ. Γιάννης Τροικίλης, Νίκος Μανούσης και άλλοι πολλοί.

Για την μεταφορά προς το Ασκληπιείο και την επιστροφή υπήρχαν λεωφορεία με δωρεάν μετακίνηση προσφορά της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ. Στην τελετή υπήρχαν και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω για λόγους προληπτικούς.

 Ευχαριστούμε την κα. Χαρίκλεια Χριστοφή για μέρος των φωτογραφιών. 

Σάντυ Λαδικού

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι.

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι. Το Μπλε

©2020 radioproto.gr