Πράσινο φως” για τη δημοπράτηση της επισκευής του σεισμόπληκτου Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στην Κω, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Πράσινο φως” για τη δημοπράτηση της επισκευής του σεισμόπληκτου Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στην Κω, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Το έργο είναι προϋπολογισμού 0,48 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στην έγκριση των όρων δημοπράτησης του έργου “Επισκευή – αποκατάσταση σεισμόπληκτου Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στη νήσο Κω”, συνολικού προϋπολογισμού 483.210,00 ευρώ, προέβη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία εξουσιοδοτεί την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου για την διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην επισκευή του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, του παλαιότερου από τους τρεις ενοριακούς ναούς της πόλης της Κω, που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017. Μεταξύ άλλων, στην μελέτη περιλαμβάνονται εργασίες καθαίρεσης και αποκατάστασης πλακοστρώσεων δαπέδων και βοτσαλωτών, καθαίρεση επιχρισμάτων, αποξήλωση, αποκατάσταση – συντήρηση ξύλινων ή σιδηρών κουφωμάτων, διάνοιξη αντισεισμικού αρμού, χρωματισμοί επιφανειών κλπ.

Τη μελέτη του έργου εκπόνησε η Ιερά Μητρόπολη Κω και αδειοδοτήθηκε από την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ελέγχθηκε συνολικά και θεωρήθηκε από το Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Δωδεκανήσου, οικ. Έτους 2019, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Το Γραφείο Τύπου


Δημοπράτηση επισκευής του σεισμόπληκτου Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στην Κω

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα η οικονομική επιτροπή προέβη στην έγκριση των όρων δημοπράτησης του έργου «Επισκευής και αποκατάστασης του σεισμόπληκτου Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στην Κω» συνολικού ποσού περίπου 500.000€ και εξουσιοδότησε την Δ/νση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου για την άμεση διενέργεια του διαγωνισμού.

Η μελέτη περιλαμβάνει εργασίες καθαίρεσης και αποκατάστασης δαπέδων, επιχρισμάτων, αποξήλωσης – αποκατάστασης -συντήρησης κουφωμάτων, χρωματισμούς επιφανειών κτλ.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου ,με τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, αδειοδοτήθηκε από την Δ/νση Αποκατάστασης επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και θεωρήθηκε από Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η χρηματοδότηση έγινε από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων Δωδεκανήσου οικονομικού έτους 2019 ,της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

                                                                                                                Ο ‘ΕΠΑΡΧΟ Σ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ

                                                                                                                ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΝΗΣ

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr