Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Οδηγίες και λήψη μέτρων πρόληψης για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών

Share This Post

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Οδηγίες και λήψη μέτρων πρόληψης για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών

Χ. Ευστρατίου: «Πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί»

Σήμερα, 13-7-2022 ημέρα Τετάρτη, ο δείκτης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς στα Δωδεκάνησα είναι 4 και θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι προσεχτικοί, αποφεύγοντας τις θερμές εργασίες, το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο πλησίον δασικών εκτάσεων καθώς και οποιαδήποτε δραστηριότητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Επίσης, αν πέσει στην αντίληψη κάποιου πολίτη καπνός ή φωτιά να επικοινωνήσει άμεσα με το 199 δίνοντας πληροφορίες και τα ακριβή στοιχεία της τοποθεσίας. Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου ενισχύονται οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις με μια ομάδα ΕΜΟΔΕ, μία ομάδα του ειδικού τμήματος ΜΕΤΠΕ με 5 πυροσβεστικά οχήματα και το απαραίτητο προσωπικό καθώς και με δύο επιπλέον πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Τέλος, με εντολή Αρχηγού του Π.Σ., για όσο χρονικό διάστημα ο δείκτης επικινδυνότητας έναρξης πυρκαγιάς είναι υψηλός, επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού τίθεται ο Περιφερειακός Διοικητής Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by