Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Οδηγίες και λήψη μέτρων πρόληψης για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών

Share This Post

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Οδηγίες και λήψη μέτρων πρόληψης για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών

Χ. Ευστρατίου: «Πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί»

Σήμερα, 13-7-2022 ημέρα Τετάρτη, ο δείκτης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς στα Δωδεκάνησα είναι 4 και θα πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι προσεχτικοί, αποφεύγοντας τις θερμές εργασίες, το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο πλησίον δασικών εκτάσεων καθώς και οποιαδήποτε δραστηριότητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Επίσης, αν πέσει στην αντίληψη κάποιου πολίτη καπνός ή φωτιά να επικοινωνήσει άμεσα με το 199 δίνοντας πληροφορίες και τα ακριβή στοιχεία της τοποθεσίας. Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου ενισχύονται οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις με μια ομάδα ΕΜΟΔΕ, μία ομάδα του ειδικού τμήματος ΜΕΤΠΕ με 5 πυροσβεστικά οχήματα και το απαραίτητο προσωπικό καθώς και με δύο επιπλέον πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Τέλος, με εντολή Αρχηγού του Π.Σ., για όσο χρονικό διάστημα ο δείκτης επικινδυνότητας έναρξης πυρκαγιάς είναι υψηλός, επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού τίθεται ο Περιφερειακός Διοικητής Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Φώτης Χατζηδιάκος: Η Τρίτη ηλικία πρέπει να απολαμβάνει τον σεβασμό και της αγάπης όλων μας

  Φώτης Χατζηδιάκος: Η Τρίτη ηλικία πρέπει να απολαμβάνει τον σεβασμό και της αγάπης όλων μας Τους ηλικιωμένους του ΚΑΠΗ Ρόδου επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος

Ενημέρωση

Μιχάλης Κατρίνης: 8 χρόνια δεν αρκούν για να λειτουργήσει ένα σύστημα τηλεδιοίκησης;

Μιχάλης Κατρίνης: 8 χρόνια δεν αρκούν για να λειτουργήσει ένα σύστημα τηλεδιοίκησης; Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη

©2020 radioproto.gr is made with by