Ποιους φοβίζει η Μελόνι-Δεν είναι στραβός ακροδεξιά ο γιαλός, στραβά αρμενίζουν οι Βρυξέλλες. Γράφει ο Σάββας Πεταλάς 

Share This Post

 

Ποιους φοβίζει η Μελόνι-Δεν είναι στραβός ακροδεξιά ο γιαλός, στραβά αρμενίζουν οι Βρυξέλλες. Γράφει ο Σάββας Πεταλάς 

Η κυρία Φον Ντερ Λαινεν απείλησε λίγο πριν τις Ιταλικές εκλογές την μελλοντική κυβέρνηση της Ιταλίας αν δεν είναι αρεστή στις Βρυξέλλες. Νουθέτησε έμμεσα και τον ιταλικό λαό που λίγο πριν τις κάλπες ότι οι Βρυξέλλες ναι μεν ανέχονται τις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά δεν πρόκειται να ανεχτούν αμφισβήτηση των πολιτικών της. Αυτή η κυρία που παρεμβαίνει στα εσωτερικά μιας χώρας και απειλεί κατά τα συστημικά ΜΜΕ και την κυβέρνηση είναι δημοκράτισσα και Ευρωπαία. Η κυρία αυτή που σχολίασε και απείλησε εν όψει της εκλογής της κ Μελόνι ως Πρωθυπουργού αναφέρθηκε αρνητικά και για τις κυβερνήσεις της Σουηδία, της Ουγγαρία και της Πολωνίας. Κατά τα Ελληνικά ΜΜΕ η κ Μελόνι και όχι η Γερμανίδα εκπρόσωπος της Βρυξελιώτικης γραφειοκρατίας είναι ο κίνδυνος για τη δημοκρατία και την Ευρώπη!!. Όμως η κυρία Φον Ντερ Λαινεν, η Γερμανική ΕΕ και τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν μας εξηγούν γιατί ανεβαίνουν τα ακροδεξιά όπως τα αποκαλούν σχήματα στην Ευρώπη; Ποιος προκαλεί την αντίδραση των λαών και τη στροφή σε κόμματα με εθνικό προσανατολισμό και ευρωσκεπτικισμό; Μήπως η Γερμανική πολιτική που επιβάλλει την ισλαμοποίηση της ΕΕ και έτσι χώρες στα σύνορα φορτώνονται με λαθρομετανάστες; Μήπως οι άθλιες πολιτικές της Γερμανίας που μετατρέπει μέσω ενός σκληρού ευρώ που την βολεύει τις άλλες χώρες σε ελλειμματικές και αποβιομηχανοποιημένες; Μήπως η επεκτατική ενεργειακή πολιτική της Γερμανίας που αγοράζει κοψοχρονιά επί δεκαετίες το φθηνό ρωσικό αέριο για να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα παραγωγής. Ποιας Γερμανίας; Της Γερμανία που εξάρτησε στο όνομα της πράσινης ενέργειας την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο και δυστυχώς την διευκόλυναν οι δυο τελευταίες κυβερνήσεις του Σύριζα και της Ν.Δ.. Μία Γερμανία που εισήγαγε το ρωσικό φυσικό αέριο και κατόπιν το διοχέτευε μονοπωλιακά και το μεταπουλούσε με κέρδος στην υπόλοιπη Ευρώπη μέχρι την ουκρανική κρίση; Αντί να συζητάμε για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις με χρήση της νέας τεχνολογίας, για άμεσα δημοψηφίσματα προσπαθούν να μας πείσουν με καμπάνιες της ΕΕ, χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ, ότι τα παιδιά έχουν «62 φύλα», η μαντίλα και η μπούρκα είναι πολυπολιτισμός και ότι είναι ελευθερία, κάποιοι πολίτες να διαδηλώνουν όχι να δηλώνουν που είναι απολύτως σεβαστό , τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ;

Σε Βρυξέλλες αλλά και εδώ κομματικά στελέχη των τριών κομμάτων των κκ Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη υποστήριξαν ότι η κ Μελόνι είναι ακροδεξιά και αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία. Αυτό που δεν λένε όμως είναι ότι η κ Μελόνι αναμένεται να είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυππυργός της Ιταλίας και μάλιστα εκλεγμένη μετά από 14 χρόνια.

Τόσα χρόνια , 14 περίπου χρόνια η Ιταλία και ο ιταλικός λαός ψηφίζουν και στο τέλος όμως οι Βρυξέλλες επιβάλλουν συμμαχικές κυβερνήσεις με πρωθυπουργό τεχνοκράτη τύπου Παπαδήμου η πολιτικούς της αρεσκείας τους; Για αυτά ποιούν την νήσσα.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι ο Πρωθυπουργός κ Ορμπαν είναι ακροδεξιός ενώ εκλέγεται 15 χρόνια σε καθαρές εκλογές από το 50%+ των Ούγγρων. Ποιος λοιπόν ωθεί αν ισχύει αυτός ο χαρακτηρισμός τον ουγγρικό λαό να τον ψηφίζει. Ένας λαός ξαφνικά κοιμήθηκε δημοκρατικός και ξύπνησε ακροδεξιός;

Τους πονάει , ότι η κ Μελόνι είναι η δημοκρατική αντίδραση ενός ιστορικού λαού , του ιταλικού απέναντι στο γερμανικό ευρωπαϊκό Imperium και την ατζέντα του ψευτοδικαιωματισμού και της ισλαμοποίησης.

Τους πονάει γιατί πλέον οι λαοί της ευρώπης αντιδρούν στο σύνολο τους. Γιατί κάθε φορά που μία χώρα μετά από Δημοκρατικές Εκλογές εκλέγει κυβερνήσεις όπως της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σουηδίας, της Ιταλίας καταρρέει το αφήγημα περί ακροδεξιάς. Πρόκειται για ψήφο προβληματισμού, διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας στις αποτυχημένες πολιτικές της ΕΕ τις οποίες εκτελούσαν ανά χώρα οι παλαιοί πολιτικοί.

Αλήθεια η κ Μελόνι εξελέγη με τις ψήφους εκατομμυρίων πολιτών. Η κυρία Φον Ντερ Λαινεν σε ποιες εκλογές επελέγη και με πόσους ψήφους από τους Ευρωπαίους πολίτες;

Ο κ Ορμπάν εκλέγεται σε καθαρές εκλογές με συμμετοχή που αγγίζει το 70% αλλά τους έπιασε ο πόνος για τη δημοκρατία όταν στην Ελλάδα μετά βίας έχουμε πια 50% προσέλευση. Δεν προβληματίζονται ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες απέχουν στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν αποτελεί στοιχείο κακής ποιότητας δημοκρατίας και πολιτικής απονομιμοποίησης του συστήματος η χαμηλή προσέλευση στις κάλπες; Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, το 33-38% ποσοστό επί των ψηφισάντων του εκάστοτε πρώτου κόμματος στην Ελλάδα που κυβερνά δεν μεταφράζεται ούτε σε πραγματικό 20% επί του εκλογικού σώματος. Λόγω βέβαια του εκλογικού συστήματος και ότι προσμετρώνται υπέρ πρώτου κόμματος τα λευκά και άκυρα το ποσοστό ανάγεται σε 33-38% που με τις μπόνους έδρες δίνουν κυβερνητική πλειοψηφία δηλαδή ποσοστό άνω του 50%.

Είναι δηλαδή υπόδειγμα δημοκρατίας η Ελλάδα όπου το πραγματικό 20% του πρώτου κόμματος με εκλογικές αλχημίες να μετατρέπεται σε 50% εντός εδρών στην βουλή; , Αντίθετα στην Ουγγαρία που το εκλογικό σύστημα είναι απείρως πιο δίκαιο και η συμμέτοχή του λαού είναι εντυπωσιακή έχουνε πρόβλημα δημοκρατίας.

Προσπαθούν να φοβίσουν τους λαούς της Ευρώπης πειθωντας ότι η γυναίκα Ιταλίδα πολιτικός κ Μελόνι αποτελεί την προσωποποίηση του κινδύνου της επερχόμενης ακροδεξιάς για την ΕΕ.

Όλα αυτά γιατί υποστηρίζει, τον αυτοπροσδιορισμό των λαών βάση της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας. Γιατί υποστηρίζει ότι τα παιδιά έχουν μητέρα και πατέρα και όχι γονέα 1 και γονέα 2.

Την ίδια στιγμή η ΕΕ με καμπάνιες και μέσω ΜΚΟ διαφημίζουν την μπούρκα και την μαντίλα, της Ισλαμικής καταπίεσης της γυναίκας, ως σύμβολο της προοδευτικής, πολυπολιτισμικής και δημοκρατικής Ευρώπης.

Δεν απειλεί δηλαδή την ελευθερία έκφρασης και των δικαιωμάτων της γυναίκας η ισλαμοποίησης και η επιβολη της μαντίλας αλλά οι δηλώσεις της γυναίκας μελλοντικής πρωθυπουργού της Ιταλίας ότι είναι Ιταλίδα, μητέρα, γυναικά και χριστιανή.

Τους πονάει και προσπαθούν να κρύψουν ότι η κ Μελόνι δεν είναι το πρόβλημα. Είναι η αντίδραση στο αποτέλεσμα των καταστροφικών πολιτικών της γερμανοκρατούμενης και παγκοσμιοποιημένης ΕΕ.

Δεν είναι στραβός ο γιαλός προς ακροδεξιά αλλά το καράβι της ΕΕ αρμενίζει στραβά.

Η στροφή ενός μετά των άλλων των ευρωπαικών λαών σε σχήματα που εκρποσωπούν τις παραδοσιακές αξίες, αναδεικνύει νέους συσχετισμούς και νέες πλειοψηφίες, Πλειοψηφίες που θα οδηγήσουν το καράβι της ΕΕ μέσα στο πέλαγο των αδιεξόδων που μας έφεραν οι ευρωπαϊκές πολιτικές που ασκούν πρόθυμα οι κκ Τσίπρας και Μητσοτάκης. Οι όποια διαφοροποίηση προς το καλύτερο από τον κ Μητσοτάκη έγινε υπό την πίεση της πραγματικότητας, αναγκάστηκε να αναθεωρήσει υπό την πίεση της Τουρκίας σε Έβρο και Αν Μεσόγειο.

Νιώθοντας δε ενοχικά σύνδρομα ότι η στροφή προς πατριωτικές θέσεις και πιο σφιχτή πολιτική φύλαξης των συνόρων του χαλάει το προφίλ του κεντρώου πολιτικού, επιμένει σε επιλογές προσώπων και ανοίγματα στην κεντροαριστέρα με μεταγραφές. Μεταγραφές αποτυχημένων πολιτικών αλλά κυρίως με περιφρόνηση των αξιών του Ευρωπαϊκού συντηρητισμού που επανέρχονται δυναμικά, για να πετύχει πρόσκαιρα δημοκοπικά οφέλη.

Αποδεικνύει δηλαδή ότι ο κ Μητσοτάκης έχει έλλειψη πραγματικής πίστης στις παραδοσιακές αξίες τις οποίες μέσα από τον διαρκή εκσυγχρονισμό τις προβάλει ο συντηρητισμός ως διαχρονική λύση. Ο κ Μητσοτάκης όπως και τα άλλα κόμματα εξουδίας, δυστυχώς θεωρεί προοδευτικό να υιοθετεί άκριτα και να επεκτείνει τις πολιτικές της Commission σε οικονομία, ενεργειακό, μεταναστατευτικό, δημογραφικό. Αυτές τις πολιτικές που έχουν προκαλέσει τα σημερινά κοινωνικά, οικονομικά, πολυτισμικά και πολιτικά αδιέξοδα και θα τον οδηγήσουν σύντομα σε εκπλήξεις. Το βολικό πολιτικό αφήγημα της μόνιμης σύγκρισης του κ Μητσοτάκη με το πολιτικό «σκιάχτρο» κ Τσίπρα για να εκβιάζονται οι συντηρητικοί ψηφοφόροι δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν δεν το αντιληφθεί ο κ Μητσοτάκης το πολιτικό κενό θα καλυφθεί και ήδη αυτό συμβαίνει, από νέες και αναδυόμενες πολιτικές δυνάμεις που δεν θα ντρέπονται να εκφράσουν παραδοσιακές αξίες.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γιώργος Χατζημάρκος στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ: «Ετοιμότητα – Εξωστρέφεια – Ευθύνη – Εμπιστοσύνη, ο οδικός χάρτης για την μετάβαση προς την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και την Ελλάδα της επόμενης μέρας»

  Γιώργος Χατζημάρκος στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ: «Ετοιμότητα – Εξωστρέφεια – Ευθύνη – Εμπιστοσύνη, ο οδικός χάρτης για την μετάβαση προς την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και

Ενημέρωση

Ερυθρός Σταυρός τμήμα Κω: Δωρεάν εκπαίδευση νέων εθελοντών του Τομέα Υγείας

  Ερυθρός Σταυρός τμήμα Κω: Δωρεάν εκπαίδευση νέων εθελοντών του Τομέα Υγείας Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους

©2020 radioproto.gr is made with by