Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Ολισθαίνει στο ψέμα ο δήμαρχος Λέρου

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Ολισθαίνει στο ψέμα ο δήμαρχος Λέρου

Άφησε αναξιοποίητη για χρόνια τη μελέτη και την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου και με θράσος “ζητάει τα ρέστα” από την Περιφέρεια

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια, για το Φράγμα στο Παρθένι.

Ο δήμαρχος Λέρου άρχισε να γίνεται επικίνδυνος. Τα ψεύδη που χρησιμοποιεί για να κατηγορήσει τον περιφερειάρχη και γενικότερα την περιφερειακή αρχή δεν έχουν προηγούμενο. Με το γνωστό αλαζονικό του ύφος, κατηγόρησε και πάλι την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποστηρίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψει σε κανένα, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται, να παίζει μικροπολιτικά παιγνίδια εις βάρος του τόπου και ειδικά για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του νησιού».

Η αλήθεια είναι ότι αυτός που δεν έδειξε, για χρόνια ολόκληρα, κανένα ενδιαφέρον για το έργο αυτό, είναι ο ίδιος και κανένας άλλος!

Ο κ. Κόλιας υποστηρίζει ότι συναντήθηκε την 27/11/2019 με τον διευθυντή Εγγείων Βελτιώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στουρνάρα με τον οποίο συζήτησαν το θέμα αποκατάστασης του φράγματος στο Παρθένι Λέρου. Και με απύθμενο θράσος χρησιμοποιεί τον κ. Στουρνάρα ως εκφραστή τάχα αγωνίας της μη απορρόφησης του ποσού 1.543.773,06 από την Περιφέρεια – ποσό που όπως αναφέρει είχε κατατεθεί από το 2014 – όταν αποκλειστικά υπεύθυνος για την μη δημοπράτηση του έργου, είναι ο Δήμος και κανένας άλλος!

Η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με όσα θέλει να της καταλογίσει σήμερα ο κ. Κόλιας, ο οποίος ξαφνικά θυμήθηκε το φράγμα! Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος του επιβεβαίωσε πως τόσο οι πόροι όσο και η μελέτη, παραμένουν ακόμη αναξιοποίητα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης! Το γεγονός πως η μελέτη για το φράγμα στο Παρθένι Λέρου είναι έτοιμη και τα χρήματα κατατεθειμένα σε ειδικό κωδικό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από το 2014, χωρίς ο ίδιος να δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου, δείχνει την ανάγκη του να χρησιμοποιήσει ψεύδη για να παραπλανήσει και πάλι τον λεριακό λαό, εμφανίζοντας την Περιφέρεια ως υπεύθυνη για ένα ζήτημα για το οποίο ουδεμία σχέση έχει.

Ο δήμαρχος Λέρου ολισθαίνει ξανά στα ψεύδη και βρίσκεται πολύ κοντά στον βούρκο τους, σε μια εμμονική προσπάθεια να πλήξει την περιφερειακή αρχή. Τα μικροπολιτικά παιχνίδια, όπως πολλές φορές έχει αποδείξει το τελευταίο διάστημα, αποτελούν δική του τακτική. Όχι της περιφερειακής αρχής, που δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει στην συνειδητή παραπλάνηση των δημοτών του, στην οποία καταφεύγει για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για την απραξία του. Η περιφερειακή αρχή θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια στους νησιώτες, όσο κι αν αυτή ακούγεται δυσάρεστα στ’ αφτιά εκείνων που επιχειρούν να παραποιήσουν την πραγματικότητα, όταν αυτή δεν τους εξυπηρετεί.

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr