ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ MASTER PLAN ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΛΑΚΚΙ ΚΑΙ ΛΕΠΙΔΑ

Share This Post

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ MASTER PLAN ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΛΑΚΚΙ ΚΑΙ ΛΕΠΙΔΑ

Ο Δήμαρχος Λέρου Μ. Κόλιας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Δ. Καστή παραβρέθηκαν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στην Εθνική Πινακοθήκη, στην παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου (Master Plan) για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής φυσιογνωμίας των οικισμών Λακκί και Λέπιδα που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κας Λ. Μενδώνη και του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές κ.Β.Υψηλάντης και κ.Ι. Παππάς, επίσης η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων κα Φ. Ασβεστά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και ο επίτιμος Δημότης Λέρου κ. Π. Βραχνός όπως και πολλοί συμπατριώτες μας.

Την Σύνταξη του Στρατηγικού σχεδίου είχε αναλάβει η Ειδική

Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το Δήμο Λέρου, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με σκοπό την καταγραφή, χαρτογράφηση, ανάλυση, αξιολόγηση και ιστορική τεκμηρίωση των υφιστάμενων κτιρίων ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει τεκμηριωμένα τις προτάσεις της.

Ο Δήμαρχος Λέρου στην τοποθέτηση του δήλωσε:

«η Λέρος διαθέτει ένα πλούσιο και εξαιρετικά ιδιαίτερο κτιριακό απόθεμα το οποίο δυστυχώς στο πέρασμα του χρόνου καταρρέει. Πλέον για πρώτη φορά μετά από προσπάθειες δεκαετιών έχουμε στα χέρια μας ένα σοβαρό αναπτυξιακό εργαλείο για το νησί μας, έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Απευθυνόμενος στην κυρία Υπουργό τόνισε ότι είμαστε ευγνώμονες ως κοινωνία, την ευχαρίστησε εκ μέρους του Λεριακού λαού και σε ένδειξη τιμής στο πρόσωπο της ανακοίνωσε την πρόθεση του αλλά και όλων των μελών του ΔΣ να την τιμήσουν με την υπέρτατη τιμητική διάκριση ανακήρυξης Επίτιμου Δημότη προσκαλώντας την στο νησί μας σε χρόνο που εκείνη κρίνει για την τέλεση της απονομής.

Τέλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ.Γ. Χατζημάρκο, την Γενική διευθύντρια κα Α. Ανδρουλιδάκη, την επιστημονική ομάδα και όλοι όσοι εργάστηκαν για την παρουσίαση του Στρατηγικού Προγράμματος».

Οι προτάσεις της Επιτροπής συνοψίζονται ως εξής:

Ανάπτυξη στα Λέπιδα ενός σύγχρονου μοντέλου ειδικού τουρισμού ενός σύγχρονου «Ασκληπιείου» στο πλαίσιο του οποίου θα συνδέεται η Ιστορική Ιατρική Παράδοση με τις πιο σύγχρονες έρευνες για εναλλακτική πρόληψη και θεραπεία του σώματος και του νου και την καλλιέργεια του «ευ ζην» καθώς και του μεσογειακού τρόπου ζωής.

Σε σχέση με την ενεργοποίηση του πρωτογενούς τομέα, μπορεί να εξεταστεί η σύνδεσή του με την πρακτική εκπαίδευση μέσα από τη λειτουργία Σχολή Μαθητείας την Μεσογειακή Ακαδημία στο πρότυπο ενός Bauhaus σύγχρονης εποχής που να συνδυάζει την εκπαίδευση με τις καλές τέχνες και την ευζωία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέο Bauhaus», το οποίο έχει υιοθετήσει η ΕΕ.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Αθλητικά Νέα

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ  ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ           Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ,

©2020 radioproto.gr is made with by