Παρουσία πλήθους κόσμου ο Εσπερινός στον Άγιο Θεολόγο στην Καρδάμαινα – Ποια τα θαύματα του Αγίου στο χωριό 

 

Παρουσία πλήθους κόσμου ο Εσπερινός στον Άγιο Θεολόγο στην Καρδάμαινα – Ποια τα θαύματα του Αγίου στο χωριό 

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής στο φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Καρδάμαινα. 

Ο εκκλησάκι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του χωριού με μία φιλόξενη αυλή για την τέλεση των λειτουργιών. Από νωρίς δεκάδες ήταν οι πιστοί που έσπευσαν να ανάψουν ένα εκκλησάκι, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που παραβρέθηκαν στον εσπερινό μετά τον περίπατο ζωής που είχε ολοκληρωθεί λίγη ώρα νωρίτερα.  

Η λειτουργία τελέστηκε από τον εφημέριο του χωριού πατήρ Ιωάννη Περαντωνάκη  ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από τον ιερέα τον Αγίων Αποστόλων της Αντιμάχειας αλλά και ιεροψάλτες.  

Οι γυναίκες της Καρδάμαινας είχαν φροντίσει με μεγάλη αγάπη και μεράκι τους χώρους της εκκλησίας ενώ στο τέλος είχαν ετοιμάσει χειροποίητα κεράσματα για όλους.  

Θυμίζουμε ότι ο Άγιος Ιωάννης Ο Θεολόγος τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί με την Καρδάμαινα, καθώς υπάρχουν πολλές μαρτυρίες όχι μόνο ορθόδοξων αλλά και μουσουλμάνων οι οποίοι έχουν μιλήσει στο παρελθόν ανοικτά για εμφάνιση του Αγίου.  

Μάλιστα, πριν μερικά χρόνια ο πάτερ Ιωάννης Περαντωνάκης, είχε κάνει δηλώσεις στην εφημερίδα Espresso για το γεγονός.  

« Μιλώντας στην «Espresso», ο πατήρ Ιωάννης Περαντωνάκης, εφημέριος της Καρδάμαινας, τόνισε: «Ο άγιος, απόστολος και ευαγγελιστής, ο φίλος και αγαπημένος του διδασκάλου του, φαίνεται πως έχει μεγάλη συμπάθεια στην Καρδάμαινα και αυτό το δείχνει με τις συχνές εμφανίσεις του. Εκτός από αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο που έχω εκδώσει με τίτλο “Οι εκκλησίες της Καρδάμαινας”, ένα άλλο, πρόσφατο περιστατικό που συνέβη μας κάνει να πιστεύουμε αυτό που αρχικά αναφέρουμε.» 

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.30 το πρωί ο Πακιστανός και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα Αλί σχόλασε από τη δουλειά του σε νυχτερινό κέντρο. Οπως συνηθίζει, έτσι κι εκείνο το πρωί που σχόλασε πήγε να καθίσει στα σκαλιά της εκκλησίας για να κάνει ένα τσιγάρο και έπειτα να πάει για ύπνο». 

Ο παπα-Γιάννης ανέφερε ότι φτάνοντας ο Αλί στα σκαλιά της εκκλησίας είδε καθισμένο εκεί ένα γεροντάκι γύρω στα 75-80, με το ένα χέρι ακουμπισμένο στο ένα πόδι και το άλλο σε στάση ευλογίας, ακριβώς όπως είναι στην εικόνα που βρίσκεται στο προσκυνητάρι της εκκλησίας: «Με ρούχα λευκά, μικρά άσπρα γένια και αραιά άσπρα μαλλιά, είπε μόλις τον πλησίασε ο αλλοδαπός: “Τι κάνεις, Αλί;”.  

Η απάντηση 

Ο Αλί, που τον είχε περάσει για ξένο, του απάντησε: “Καλά. Ποιος είσαι;” Κι εκείνος τού αποκρίθηκε: “Ο Θεολόγος”. 

»Ο Αλί, μη ξέροντας για τον Θεολόγο κι αφού άκουσε από το γεροντάκι “σε ευχαριστώ, Αλί”, πήγε σε μια απόσταση 25 μέτρων, όπου βρίσκεται το μαγαζί στο οποίο δούλευε για να μιλήσει στον εργοδότη του γι’ αυτό που είδε. Ομως τελικά δεν μπήκε μέσα, γιατί το αφεντικό του ήταν απασχολημένο. Γύρισε πίσω αμέσως, αλλά στα σκαλιά δεν υπήρχε κανείς. Την άλλη μέρα έμαθε από τον εργοδότη του ότι δεν υπάρχει στην Καρδάμαινα κανείς με όνομα Θεολόγος και ότι Θεολόγος είναι ο άγιος της διπλανής εκκλησίας». 

Σύμφωνα με τον ιερέα, ο Θεολόγος έχει παρουσιαστεί και άλλες φορές στην Καρδάμαινα: «Παλιά υπήρχε ένα εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη, ψηλά σε μία κατακόμβη. Ο δρόμος ήταν δύο ώρες να πας και δύο να γυρίσεις. Εκεί όπου έχει χτιστεί σήμερα το εκκλησάκι ήταν ένα σπίτι όπου ζούσε μια γυναίκα και η οποία έκανε αυτή την απόσταση μέσα σε λίγα λεπτά. Η ίδια έλεγε ότι μια δύναμη την πηγαινόφερνε». 

Επίσης, πριν από περίπου οκτώ χρόνια ένα παιδάκι βρήκε να κάθεται στο σημείο αυτό ένας γέροντας, ο οποίος του είπε να φύγει για να μη χτυπήσει. Οταν το παιδί επέστρεψε με τον πατέρα του, δεν υπήρχε κανείς». 

Σάντυ Λαδικού  

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι.

H ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ ξεκινά τις καλοκαιρινές της δράσεις την Τρίτη 13/06 στις 21:00, στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, με τη βραβευμένη ταινία από το Μαρόκο Το Μπλε Καφτάνι. Το Μπλε

©2020 radioproto.gr