Παρουσίαση του προγράμματος της Jet2Holidays στην Κω με αυξημένες πτήσεις και νέο στόλο – Τουλάχιστον 88.000 θέσεις για το 2023

Share This Post

 

Παρουσίαση του προγράμματος της Jet2Holidays στην Κω με αυξημένες πτήσεις και νέο στόλο – Τουλάχιστον 88.000 θέσεις για το 2023

Περισσότεροι από 88.000 τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν την Κω το καλοκαίρι του 2023 μόνο με την JetHolidays όπως ανακοίνωσε ο CEO στην παρουσίαση του προγράμματος στο νησί μας. Οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν 28 Απριλίου του 2023 με νέα αεροσκάφη που προστίθενται στον στόλο και θα φτάσουν το 2023 115 στο σύνολο.   .jpg” alt=”” width=”auto” height=”225″>

Ο Steve Heapy , διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού τουριστικού οργανισμού Jet2Holidays, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο, μίλησε για την αύξηση θέσεων και αεροπλάνων προς Κω για την σεζόν 2023. Παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από επαγγελματίες και τοπική αυτοδιοίκηση για να επεκταθεί η τουριστική σεζόν ενώ μίλησε και για το πλάνο ανάπτυξης του βρετανικού tour operator

 Ο κ. Heapy ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση του νέου προγράμματος και την ανάπτυξη της εταιρείας για το 2023. Να σημειωθεί ότι είχε την ευκαιρία να προχωρήσει σε συνομιλίες με μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και συνεργάτες ξενοδόχους.  

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2022 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Astir Odysseus.  

Παρέστησαν μεταξύ άλλων οι : Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς, ο Έπαρχος Κω Νισύρου κ. Γιάννης Καμπανής, η αντιδήμαρχος κα. Σέβη Βλάχου, ο κ. Ηλίας Σιφάκης δημοτικός σύμβουλος – ξενοδόχος, ο κ. Δημήτρης Σαράντης ΕΒΕΔ, ο πρόεδρος κοινότητας Κω κ Κώστα Σουρασή, η κα. Ελένη Παπαδόυλη πρόεδρος διαμερισματούχων, ο κ. Νίκος Τσαγγάρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλύμνου, ο κ Γιώργος Θανάτσης πρόεδρος της ναυτιλιακής ΑΝΕΚ, ο κ. Τηλιακός πλοιοκτήτης & μέτοχος ΑΝΕΜ και πολλοί άλλοι. 

Σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος έδωσε το παρόν. Διακρίναμε μεταξύ άλλων τους : Νίκο Πουλιού, Νίκο Κούτρα, Ξενοφών Τσαούση, Άσπα Χριστοδουλίδη, Μιχάλη Χατζηστέργο, Ευρυπίδη Σαμαρά, Μωησή Δημητριάδη, Γιώργο Σουρασή, Λευτέρη Παρβαντώνη, Σπύρο Μιάρη,, Αντώνη Γούναρη και πολλά στελέχη ξενοδοχείων, ομίλων και πρακτορείων.  

Ο κ. Heady ξεκίνησε ευχαριστώντας τους συνεργάτες του καθώς και τους ξενοδόχους από Κω και Κάλυμνο που έχουν μία σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με τον όμιλο.  

Εξήγησε ότι η εταιρεία κατάφερε να παραμείνει όρθια και με ρευστότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μάλιστα προσχώρησε στην αγορά 75 νέων αεροπλάνων κάτι που χαρακτηρίστηκε ως τρελό από τους γνώστες της αγοράς καθώς ήταν μία επιχειρηματική κίνηση υψηλού ρίσκου. 

* Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της JET2Holidays στην Κω, είναι το γραφείο Big Travel του κ. Ευριπίδη Σαμαρά.  

Το πλάνο ανάπτυξης και λειτουργίας για το 2023 

Με την έλευση των νέων αεροσκαφών τον Φεβρουάριο του 2023, αμέσως αυξάνονται οι θέσεις και για τις πτήσεις προς Κω, ενώ στους στόχους της εταιρείας είναι και η αύξηση των slot στο αεροδρόμιο του νησιού μας.  

Ο βρετανός στάθηκε και στην σχέση που έχει αναπτύξει ο τουριστικός οργανισμός τόσο με το ανθρώπινο δυναμικό όσο και με τους εταίρους ξενοδόχους, καθώς οι πληρωμές έγιναν ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές.  

Χαρακτηριστικά στην Jet2 εργάζονται πάνω από 12.500 άτομα σε όλη την Ευρώπη ενώ είναι ο 2ος μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός μετά την Tui. Η εταιρεία προσφέρει διακοπές σε προορισμούς σε Ευρώπη , Καραϊβική και Τουρκία. Στην Ελλάδα πετάει προς 15 προορισμούς μεταξύ αυτών η Κως, ενώ πλέον στο πρόγραμμα είναι και η Αθήνα.  

« Δεν έχουμε ως στόχο να είμαστε οι μεγαλύτεροι, αλλά οι καλύτεροι. Όταν γίνουμε οι καλύτεροι, τότε θα είμαστε και οι μεγαλύτεροι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο SteveHeady.  

Ποια τα δυνατά σημεία της Jet2Holidays 

Στα πλεονεκτήματα της JetHolidays είναι το επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών που είναι 22 κιλά ανά άτομο, οι φιλικές ώρες αναχώρησης των πτήσεων, οι άμεσες επιστροφές χρημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την εμπιστοσύνη που δημιούργησαν με τους πελάτες, τις δωρεάν παροχές διακοπών για παιδιά καθώς και τις διακρίσεις ως κορυφαία αεροπορική εταιρεία στην Μεγάλη Βρετανία και εκ των κορυφαίων σε Ευρώπη και τον κόσμο. 

« Είμαστε η μόνη αεροπορική πτήση που δεν ακυρώσαμε πτήσεις το καλοκαίρι του 2022» τόνισε με περηφάνια ο διευθύνων σύμβουλος κάτι που οφείλεται όπως είπε στην επάρκεια προσωπικού και τον καλό προγραμματισμό. 

Στην Ελλάδα, συνεργάζονται με περισσότερα από 4.600 ξενοδοχεία ενώ διαθέτει και 400 συνεργάτες ένστολους για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών, κάτι που έχουν περικόψει ανταγωνιστικοί τουριστικοί οργανισμοί. 

Η προσέγγιση και αλληλεπίδραση με εκατομμύρια εν δυνάμει ταξιδιώτες  

76 εκατομμύρια εν δυνάμει ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα της Jet2Holidays μέσα σε έναν χρόνο με το 52% να χρησιμοποιεί το κινητό του. Ο κ. Heapy εξήγησε όμως ότι πέρα από την ραγδαία αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, η εταιρεία επιμένει στα πραγματικά τουριστικά πρακτορεία και στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση καθώς είναι σημαντικό να εξυπηρετούνται οι πελάτες από πραγματικούς ανθρώπους.  

Τόνισε ότι θα πρέπει οι ίδιοι οι ξενοδόχοι να ανανεώνουν τακτικά το υλικό που έχουν στην ιστοσελίδα της Jet2 ώστε να είναι πάντα ελκυστικοί και ενημερωμένοι.  

Χρονιά σταθμός το 2023
1.3 εκατομμύρια περισσότερες θέσεις θα διαθέσει για Ελλάδα για τους ταξιδιώτες του 2023 η Jet2. « Είναι το μεγαλύτερο τουριστικό μας πρόγραμμα μέχρι στιγμής προς την Ελλάδα και 8% περισσότερο από το 2022». 

Πως μπορεί να επεκταθεί η σεζόν 

Αναφορικά με την επέκταση της σεζόν ειδικά φέτος με την ενεργειακή κρίση να πλήττει όλη την Ευρώπη αλλά κυρίως το Βόρειο κομμάτι, ο κ. Heapy αναφέρθηκε σε απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να πετύχει η Κως την πολυπόθητη επέκταση.  

« Δεν μπορούμε να μιλάμε για επέκταση της σεζόν αν οι τουρίστες είναι παγιδευμένοι σε ένα ξενοδοχείο επειδή ο προορισμός θυμίζει νεκρόπολη με όλα τα εστιατόρια, καφέ, μαγαζιά να είναι κλειστά. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα ξενοδοχεία. Θα πρέπει οι πελάτες των πρώτων πτήσεων αλλά και των τελευταίων να απολαμβάνουν όσα και οι τουρίστες που ήρθαν σε υψηλή περίοδο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για να επεκταθεί πραγματικά η σεζόν θα πρέπει οι τοπικές αρχές να προωθήσουν τις άλλες εμπειρίες που θα έχουν οι τουρίστες εκείνη την περίοδο αφού δεν θα είναι ο ήλιος και η θάλασσα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αυξημένες πτήσεις για το 2023 για την Κω κατά 54% σε σχέση με το 2019». 

Βιώσιμη ανάπτυξη – Η νέα μεγάλη πρόκληση του τουρισμού 

Ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας έκανε ειδική αναφορά και στην βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων καθώς ήδη έχουν επιβληθεί τεράστιοι φόροι στις αεροπορικές εταιρείες με τα χρήματα να μην επενδύονται δυστυχώς στην πράσινη ανάπτυξη από την πολιτεία.  

Η Jet2 ήδη έχει εφαρμόσει νέες τεχνικές που αφορά την βιώσιμη ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, δράσεις σχετικά με το αποτύπωμα του άνθρακα και άλλα.  

Σημείωσε ότι θα πρέπει και οι τοπικές αρχές και τα ξενοδοχεία γρήγορα να αναλάβουν πρωτοβουλίες καθώς ήδη εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν πιο φιλικές διακοπές στο διαδίκτυο διότι δεν θέλουν να επιβαρύνουν το πλανήτη και το περιβάλλον. 

« Είναι ραγδαία η αύξηση στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου για οικολογικές διακοπές, για διακοπές χωρίς αποτύπωμα του άνθρακα, διακοπές χωρίς τύψεις για ρύπανση του περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε μία πιο φιλική προσέγγιση προς το περιβάλλον και να κάνουμε μία στροφή προς την πράσινη ανάπτυξη. Η Κως πρέπει να αναπτυχθεί στον τομέα της βιωσιμότητας και να γίνει πιο φιλική προς οικολογικούς μεθόδους. Ήδη ο Ερντογάν προχωρά σε κάποιες υποχρεώσεις των Τούρκων ξενοδόχων που θα τεθούν σε ισχύ το 2025». 

Η ενεργειακή κρίση και πως θα αντιμετωπιστεί  

Μεγάλη πρόκληση είναι η ενεργειακή κρίση και τα όσα συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο καθώς ο τουρισμός είναι ένα προιόν ευάλωτο που επηρεάζεται από εξωγενείς και μη προβλέψιμους παράγοντες. 

Στόχος της εταιρείας είναι να γίνουν οι κρατήσεις στα πακέτα διακοπών όσο νωρίτερα γίνεται διότι η αύξηση του κόστους ενέργειας στη συνέχεια, δεν θα αφήσει περιθώρια και χρήματα για διακοπές. 

« Όσο πιο νωρίς κλείσουν οι Βρετανοί τις διακοπές τους, τόσο πιο φθηνά θα πληρώσουν. Θέλουμε να κλείσουν άμεσα για το καλοκαίρι του 2022 διότι οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος καθώς και ο πληθωρισμός, δεν θα επιτρέψει στους Βρετανούς να ταξιδέψουν. Δεν θα υπάρχουν ενδεχομένως τα χρήματα για διακοπές. Είναι σημαντικό να πουλήσουμε τα πακέτα όσο πιο νωρίς γίνεται». 

Σάντυ Λαδικού

Δείτε τις αποκλειστικές δηλώσεις του Steve Heady στο παρακάτω βίντεο: 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

LouLouDou Christmas Party την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου !

LouLouDou Christmas Party την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ! Σας περιμένουμε την Δευτέρα 5/12 από τις 18.00 και μετά με χριστουγεννιάτικα cocktails και ποτά, χριστουγεννιάτικη μουσική,

©2020 radioproto.gr is made with by