Παρατείνονται οι συμβάσεις γιατρών του ΕΣΥ στα νησιά που έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους

Παρατείνονται οι συμβάσεις γιατρών του ΕΣΥ στα νησιά που έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους

Σε μια σημαντική θεσμική παρέμβαση προχωρά το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να μην ενταθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στα νησιά.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που είχε αναδείξει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας να δοθεί η δυνατότητα στους γιατρούς που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης σε νοσοκομεία και Κ.Υ. των νησιών, να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στο ερανιστικό νομοσχέδιο και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, δίνεται η δυνατότητα παράτασης της θητείας τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024, στους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2023, καθώς συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημεριών και η θέση τους δεν έχει καλυφθεί.

Παρατείνονται, για ένα χρόνο, οι συμβάσεις για το επικουρικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024.

Επίσης, παρατείνονται οι συμβάσεις των ειδικευόμενων νοσηλευτών για τρεις μήνες.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι ανακοινώσεις των ομάδων που θα δώσουν το παρών στο νησί μας απ’

Ενημέρωση

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι Πηγή: www.vimatisko.gr Φωτιά προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έτσι

©2020 radioproto.gr