Παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου η παραμονή 43 εργαζομένων στο νοσοκομείο Κω

Share This Post

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου η παραμονή 43 εργαζομένων στο νοσοκομείο Κω

Παραμένουν μέχρι το τέλος του χρόνου στο νοσοκομείο Κω, 43 εργαζόμενοι, που είχαν προσληφθεί την περίοδο του κορωνοϊού, αλλά και προσωπικό που προσελήφθη μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και έληγε αυτές τις ημέρες η σύμβασή τους.

Πιο συγκεκριμένα παραμένουν στις θέσεις τους, 28 άτομα επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων που είχαν προσληφθεί ως έκτακτο προσωπικό λόγω πανδημίας και άλλα 15 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων, από ωφελούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Την είδηση, μας επιβεβαίωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σταμάτης Βασιλειάδης, ο οποίος δήλωσε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη, καθώς στην παρούσα φάση το νοσοκομείο πρέπει μόνο να ενισχύεται από ανθρώπινο δυναμικό.

«28 άτομα επικουρικού προσωπικού παραμένουν μέχρι τέλος του έτους – είπε ο κ. Βασιλειάδης. Πρόκειται για διάφορες ειδικότητες και δύο γιατροί, ένας ορθοπεδικός και ένας οφθαλμίατρος. Επίσης, παραμένουν στις θέσεις τους και οι εργαζόμενοι από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Είναι 15 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως όμως νοσηλευτές».

Το νομοσχέδιο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, Θάνου Πλεύρη, παρέχει τη δυνατότητα παράτασης για ένα έτος σε όλες τις συμβάσεις που ήταν ενεργές μέχρι το τέλος του 2022.

Σε ότι αφορά τις μισθολογικές δαπάνες, οι ωφελούμενοι του ΟΑΕΔ θα συνεχίσουν να πληρώνονται από προγράμματα του οργανισμού. Το επικουρικό προσωπικό θα πληρώνεται από ιδίους πόρους του νοσοκομείου Κω.

Ευχή όλων, να ενισχυθεί περαιτέρω το νοσοκομείο και να καλυφθούν άμεσα τα κρίσιμα κενά όπως για παράδειγμα η παθολογική κλινική, παιδιατρική, ακτινολόγος και άλλες θέσεις.

Σάντυ Λαδικού

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε

©2020 radioproto.gr is made with by