Παραμένει άφαντος ο ιδιοκτήτης της χασισοφυτείας στην Κω

Παραμένει άφαντος ο ιδιοκτήτης της χασισοφυτείας στην Κω

Άφαντος εξακολουθεί να είναι ο 67χρονος που φέρεται ως ο καλλιεργητής της φυτείας με τα 337 δενδρύλλια κάνναβης που εντοπίστηκαν πριν από τρεις ημέρες στην Κω.

Μάλιστα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω που διαλεύκαναν την υπόθεση κατάσχεσαν στο σπίτι αλλά και στην εξοχική κατοικία του 67χρονου, εκτός από τα δενδρύλλια, πάνω από 2 κιλά κάνναβη, τον καλλιεργητικό εξοπλισμό, 33.823 σπόρους κάνναβης, αλλά και το χρηματικό των 19.500 ευρώ!

Σύμφωνα δε με την αστυνομία, το προσδοκώμενο όφελος του 67χρονου από την παραγωγή της κάνναβης υπερβαίνει τις 420.000 ευρώ!

Πάντως σε βάρος του 67χρονου, παρά το γεγονός ότι διαφεύγει της σύλληψης έχει ήδη σχηματιστεί ποινική δικογραφία για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την οποία θα κινηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από την αστυνομία, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου βρέθηκαν 4 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη και το χρηματικό ποσό των 19.500 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα σε εξοχική κατοικία του δράστη με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “IBRONGKO”, όπου βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1.997 γραμμαρίων και χιλιάδες σπόροι κάνναβης.

Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο ειδικά διαμορφωμένων θερμοκηπίων στον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας, μέσα στα οποία εντοπίσθηκε αναπτυγμένη καλλιέργεια φυτών κάνναβης εσωτερικού τύπου, αποτελούμενη από 337 δενδρύλλια ύψους έως 2 μέτρων.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι σε εξέλιξη βρισκόταν διαδικασία αποξήρανσης δενδρυλλίων κάνναβης.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και μαζί με την ανευρεθείσα κάνναβη, το χρηματικό ποσό και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε ο δράστης κατασχέθηκαν.

Εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο όφελος του δράστη από την παραγωγή της κάνναβης υπερβαίνει τις 420.000 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Πηγή: www.vimatisko.gr

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!»

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!» Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η

©2020 radioproto.gr