Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τις οφειλές στο πρώην ΤΕΒΕ, ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων σε μικρά νησιά

Share This Post

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τις οφειλές στο πρώην ΤΕΒΕ, ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων σε μικρά νησιά

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε μικρά νησιά, οι οποίοι λαμβάνουν ειδοποιητήρια για ανεξόφλητες οφειλές προς το ΤΕΒΕ, τη στιγμή που εδώ και 5 χρόνια οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων στα μικρά νησιά έχουν ως ασφαλιστικό φορέα τον ΕΦΚΑ-ΟΓΑ, ενώ χορηγούνταν και οι ανάλογες βεβαιώσεις από την πλευρά υπηρεσιών της Πολιτείας, αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι το 2017 με νόμο που ψηφίστηκε, ενεργοποιήθηκε η πρόβλεψη για την ασφάλιση των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων στα μικρά νησιά από τον ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.

Οι λόγοι ήταν το μικρό μέγεθος αυτών των νησιών και τα περιορισμένα έσοδα των επαγγελματιών που καθιστούσαν ανέφικτη την ασφάλισή τους στο πρώην ΤΕΒΕ.

Επισημαίνει ότι υπάρχουν καταγγελίες από πολίτες, ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε μικρά νησιά, οι οποίοι λαμβάνουν ειδοποιητήρια για ανεξόφλητες οφειλές προς το ΤΕΒΕ, ενώ απαιτείται η αναδρομική καταβολή μεγάλων ποσών που είναι φύσει αδύνατον να καταβληθούν από αυτούς τους ανθρώπους.

Υπογραμμίζει ότι η Πολιτεία οφείλει να ερευνήσει αυτές τις καταγγελίες προκειμένου να διακριβωθεί αν πρόκειται για παλαιές οφειλές ή αν πρόκειται για χρεώσεις που έγιναν εκ παραδρομής.

«Ακόμη, όμως, και στην περίπτωση που πρόκειται για παλαιές οφειλές όταν υπήρχε υποχρεωτικότητα ασφάλισης στο ΤΕΒΕ για τη συγκεκριμένη κατηγορία, πάλι η Πολιτεία οφείλει να αναζητήσει λύση, αφού η ίδια αναγνώρισε το λάθος, καθιερώνοντας ως φορέα ασφάλισης τον ΕΦΚΑ-ΟΓΑ», τόνίζει ο κ. Κόνσολας.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by