Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Καλύμνου

Share This Post

 

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Καλύμνου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, αναδεικνύει τις ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Καλύμνου, επισημαίνοντας ότι τα νοσοκομεία και οι δομές δημόσιας υγείας στις ακριτικές περιοχές, πρέπει να έχουν προτεραιότητα σε ό, τι αφορά στον προγραμματισμό των προσλήψεων και στις προκηρύξεις για την κάλυψη κενών θέσεων προσωπικού.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρεται στο αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου προς το Υπουργείο Υγείας και τη 2η ΥΠΕ, την άμεση προκήρυξη πέντε θέσεων γιατρών για να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό.

Πρόκειται για τις εξής θέσεις:

– Αντινοδιαγνώστη με βαθμό Επιμελητή Α’

– Ορθοπεδικού με βαθμό Επιμελητή Α΄

– Πνευμονολόγου με βαθμό Διευθυντή

– Νεφρολόγου με βαθμό Διευθυντή

– Παιδιάτρου με βαθμό Επιμελητή Α΄

Παράλληλα, τονίζει ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να μην

αντιμετωπίσει προβλήματα το νοσοκομείου Καλύμνου, αφού στο τέλος του χρόνου λήγει η σύμβαση και αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας δύο γιατροί παθολόγοι εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη σε παράταση.

Αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να εξετάσει την παράταση της θητείας τους προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα το νοσοκομείο και μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις αυτές μέσα από προκήρυξη.

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by