Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλύμνου με ιατρικό προσωπικό

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καλύμνου με ιατρικό προσωπικό

Με παρέμβασή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο Καλύμνου:

– 2 καρδιολόγοι, αφού εδώ και έναν χρόνο δεν υπηρετεί κανένας.

– 2 παθολόγοι, διότι συνταξιοδοτούνται 2 και θα μείνει ένας.

– 2 ακτινολόγοι, αφού υπηρετεί ένας επικουρικός ακτινολόγος.

Τονίζει, επίσης, ότι το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να επανεξετάσει τη δυνατότητα ανανέωσης των ειδικών συμβάσεων λόγω covid-19 για γιατρούς που υπηρετούν σε νοσοκομεία ακριτικών και νησιωτικών περιοχών, όπως η Κάλυμνος. Μάλιστα, ο κ. Κόνσολας, κατέθεσε και ως αναφορά στο Υπουργείο Υγείας σχετικό έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, η υποστελέχωση του νοσοκομείου της Καλύμνου καλύφθηκε σε ένα βαθμό από τις ειδικές συμβάσεις που συνάφθηκαν με γιατρούς για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Με βάση αυτές τις ειδικές συμβάσεις λόγω covid-19, στο νοσοκομείο Καλύμνου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ένας γιατρός γενικής χειρουργικής, ένας ουρολόγος, ένας ψυχίατρος και ένας γιατρός γενικής ιατρικής.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί κρίνονται απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του

νοσοκομείου. Με δεδομένο, όμως, ότι οι συμβάσεις αυτές εκπνέουν στις 30 Σεπτεμβρίου, είναι σαφές ότι θα δημιουργηθεί νέο πρόβλημα υποστελέχωσης.

«Το νοσοκομείο Καλύμνου δεν αποτελεί απλά μια δομή υγείας σε με ακριτική περιοχή. Εξυπηρετεί τις ανάγκες μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών αλλά και τις ανάγκες κατοίκων όμορων νησιών.

Είναι άμεση η ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό», επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου 2023 Ο Δήμος Κω με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Τιγκάκι στον κεντρικό

©2020 radioproto.gr