Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του Ειρηνοδικείου Καλύμνου με προσωπικό

Share This Post

 

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του Ειρηνοδικείου Καλύμνου με προσωπικό

Με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό του Ειρηνοδικείου Καλύμνου.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου υπηρετεί μία μόνο υπάλληλος παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις οργανικές θέσεις (δύο γραμματέως και μία δικαστικού επιμελητή).

Είναι, όμως, υπαρκτός ο κίνδυνος να μείνει το Ειρηνοδικείο χωρίς υπάλληλο, αφού η μοναδική υπάλληλος που υπηρετεί στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου έχει καταθέσει αιτήματα μετάθεσης, ενώ κινείται πέρα από τα όρια της αντοχής της, καθώς οι ανάγκες του Ειρηνοδικείου καλύπτονται από μία μόνο υπάλληλο.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι όταν η υπάλληλος κάνει χρήση της άδειάς της, μεταβαίνουν στην Κάλυμνο υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Κω προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ειρηνοδικείο Καλύμνου.

Τονίζει ότι κατά το παρελθόν, όταν, για τρία ολόκληρα χρόνια, το Ειρηνοδικείο Καλύμνου είχε μείνει χωρίς υπάλληλο, δεν υπήρχε πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων μετάβασης στην Κάλυμνο των δικαστικών υπαλλήλων από την Κω και τα έξοδα κάλυπτε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω.

Μάλιστα, αρκετές φορές ο εντεταλμένος, για αυτόν το σκοπό, υπάλληλος από την Κω είχε αποκλειστεί στην Κάλυμνο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Κόνσολας ζητά στη νέα προκήρυξη προσλήψεων δικαστικών υπαλλήλων να ενταχθεί η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Ειρηνοδικείου Καλύμνου.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by