Παρέμβαση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας

Share This Post

Παρέμβαση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, η οποία δέχθηκε κλήση από την Ελληνική Αστυνομία στις 12:30 π.μ. για την περιοχή Μακρυγιάννη, όπου η ροή του ποταμού έφερε φερτά υλικά με αποτέλεσμα να γίνει υπερχείλιση μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο (οδό Αρτεμισίας). Περιμετρικά της ευρύτερης περιοχής στην Βασιλέως Γεωργίου, μεταφέρθηκαν φερτά υλικά, λάσπες και κλαδιά καθώς γενικά στην περιοχή της Μαρίνας, και έναντι της πολεμικής σκάλας. Στο σημείο έφτασαν άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω, η Ελληνική Αστυνομία, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΚΩ κ. Ζαχαρός Κωνσταντίνος, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτικής Προστασίας κ. Γιωργαλλής Μιχάλης, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής κ. Καλυμνιοναρής Νίκος. Με τα μηχανήματα της Δ.Ε.Υ.Α.ΚΩ και του Δήμου πραγματοποιήθηκαν περιπολίες έως τις πρώτες πρωινές ώρες στα σημεία Αγία Μαρίνα, Άγιο Ελευθέριο, Άγιο Νεκτάριο, παραλιακό μέτωπο Ψαλιδίου, στο ύψος του Χριστού και Λάμπη.

Σε καλή κατάσταση εξελίσσεται η ροή του νερού στους κεντρικούς χείμαρρους στο Ψαλίδι και των ευρύτερων περιοχών της πόλης, αποτέλεσμα αυτού είχε να κάνει η έγκαιρη και καλή προετοιμασία του τριμήνου που πέρασε. Τα συνεργεία του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.ΚΩ θα προβούν άμεσα στον καθαρισμό των προαναφερθέντων σημείων.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τα δρομολόγια σε σημεία επικίνδυνα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΤΗΛ. ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ: κ. ΚΑΛΥΜΝΙΟΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ : 6948077251

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by