Παρέμβαση Λαϊκής Συσπείρωσης Κω στην τελετή ορκωμοσίας

Παρέμβαση Λαϊκής Συσπείρωσης Κω στην τελετή ορκωμοσίας

Κυριοι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, κυρίες κ κύριοι δημοτικοί,κοινοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων

Εκπρόσωποι αρχών και θρησκευμάτων

Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων

Σε αντίθεση με το σημειρνό πανηγυρικό κλίμα της αίθουσας, το βράδυ ψηφίζεται άλλος ένας κρατικός προϋπολογισμός που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ως επενδυτικός και αναπτυξιακός ενώ δεν κάνει τίποτα άλλο από τα να φορτώνει όπως όλοι οι προηγούμενοι βεβαίως, φόρους και βάρη στον λαό για να επιτελέσει και αυτός το χρέος του ,να προστατεύσει δλδ τα κέρδη και την φοροασυλία των μεγάλων ομίλων και εφοπλιστών κόβοντας τις τόσο αναγκαίες δαπάνες ακόμα και αυτές που αφορούν τους δήμους.

Τα καθημερινά προβλήματα της εργασίας, της υγείας,του σχολείου, της προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου , του ασφαλούς και σύγχρονου οδικού δικτύου, της επάρκειας του νερού, της αντοχής των υποδομών , της ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής, του υπερτουρισμού,της ακρίβειας,του αθλητισμού -πολιτισμού οξύνονται. Είναι ζητήματα για τα οποία αγωνιούν οι συνδημότες μας αλλά βρίσκουν ολοένα και περισσότερα αδιέξοδα ακριβώς γιατί και ο δήμος συνεχίζει ως πολύτιμος κρατικός μηχανισμός στην ίδια ρότα, του κόστους οφέλους

Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών που επιτάχυναν ή επηρέασαν διεργασίες και στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, με την εκλογή της Δ.Α ξανά με την στήριξη κυρίως της ΝΔ δεν μπορεί να θεωρηθεί και ως ανοχή του λαού της Κω στην πολιτική της. Πόσο μάλλον όταν η δυσαρέσκεια για τα βάσανα που του φορτώνουν όλα τα χρόνια κυβερνήσεις και δήμοι συνεχώς δυναμώνει.

Και από ότι φαίνεται δεν θα σταματήσουν, με το ξεκίνημα της νέας 5ετούς θητείας του δημοτικού συμβουλίου οι δοκιμασίες για τα λαϊκά νοικοκυριά που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έρχονται αντιμέτωπα με την πολιτική που ζυγιάζει όλο και περισσότερο τις ζωές τους ως κόστος,καταργεί δικαιώματα ,κάνει την ζωή του απλού κόσμου αφόρητη.

Οι αλλαγές στο διοικητικό πλαίσιο που θα διέπει από τον νέο χρόνο την λειτουργία όλων των δήμων, φέρνει κατάργηση ΝΠΔΔ όπως ΔΟΠΑΒΣ & ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ με ότι αυτό συνεπάγεται στο μέλλον των υπηρεσιών όσο και των εργαζομένων.

Παράλληλα ο στόχος της κυβέρνησης για την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερου και την εκχώρηση σε ιδιώτες, μπήκε στο τραπέζι και η συγχώνευση ΔΕΥΑ.

Τα αρνητικά αυτά μέτρα δεν ήρθαν ξαφινά,δεν είναι υπόθεση μιας μέρας ή μιας κυβερνητικής θητείας. Προετοιμάζονται χρόνια Νομοθετήθηκαν στην βουλή από τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις που στους δήμους εμφανίζονται ανεξάρτητες υπερκομματικές κ.α

Γιαυτό και η δημοτική αρχή αποφάσισε ,αναμασώντας την κυβερνητική επιχειρηματολογία , σε συνθήκες μάλιστα μεγάλης ακρίβειας,να αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 20% .

Η Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύει πως ο λαός της Κω δικαιούται να έχει μια καλύτερη ζωη .

Αυτή η πεποίθηση δεν απορρέει από μια αόριστη ελπίδα ή προσδοκία. Είναι οι δυνατότητες της εποχής , η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας που μας επιτρέπουν να απευθυνόμαστε με αισιοδοξία σε εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες, παραγωγούς,στη νεολαία

Η Λαϊκή Συσπείρωση και από αυτό το βήμα χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιο καταφέρνοντας και σε αυτές τις εκλογές αύξηση ψήφων.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας μπροστά στις μικρές και μεγάλες μάχες που έρχονται. Για να εμποδιστούν νέα μέτρα και αντεργατικοί νόμοι. Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Εύχομαι σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά Καλές Γιορτές.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr