Παράπονα για τα σταθμευμένα οχήματα στους πεζόδρομους

Παράπονα για τα σταθμευμένα οχήματα στους πεζόδρομους

Πηγή: www.vimatisko.gr

Δημοσιεύουμε, μία επιστολή αναγνώστριάς μας, που διαμαρτύρεται για τα σταθμευμένα οχήματα στους πεζόδρομους. Αναλυτικά η επιστολή της:

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να δημοσιοποιήσετε το θέμα που θα σας στείλω, όχι γιατί δεν είναι γνωστό, αλλά γιατί δεν ξέρω πλέον τι να κάνω. 

Μιλώ για την κατάσταση με τα σταθμευμένα οχήματα στους δρόμους, μα κυρίως στα πεζοδρόμια. Εν.έτη 2023, αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε για το νησί που μένουμε. Έχω δύο μικρά παιδιά, 2,5 ετών και 3 μηνών. Κάθε φορά που πηγαίνω μία βόλτα το μετανιώνω. Τι μπορώ να κάνω; να μείνω σπίτι μου;

Και μιλώ για κεντρικούς δρόμους, δεν θα θίξω το κομμάτι ανυπαρξίας πεζοδρομίων, κατάληψης ραμπών πρόσβασης κλπ. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε χθες όταν βρισκόμουν έξω από το δημαρχείο. Το πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Έπρεπε να ταΐσω το μωρό, οπότε πήγα να καθίσω στην σκιά. 

Ο μόνος διαθέσιμος χώρος ήταν έξω από το τελωνείο, στο παγκάκι/περβάζι των δέντρων. Να σημειώσουμε ότι πρέπει να προσέχεις που πας πάνω στο πεζοδρόμιο γιατί κοντεύουν να σε πατήσουν τα διερχόμενα μηχανάκια ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο! Μόλις καθόμαστε, έρχεται ένας “κύριος” με μηχανάκι και αρχίζει να φωνάζει να φύγουμε και σε εμάς και σε 4-5 τουρίστες που καθόντουσαν εκεί, γιατί αλλιώς δεν είχε που να παρκάρει (σ.σ. στην σκιά πάνω στο πεζοδρόμιο). 

Οι τουρίστες τον κοιτούσαν εμβρόντητοι, εγώ προσπάθησα να του απαντήσω και φυσικά στο τέλος μας έβρισε όλους και ανέπτυξε ταχύτητα ( ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο) και έφυγε , ενώ πήγε να χτυπήσει και το άλλο παιδί μου. Απευθύνθηκα κατευθείαν σε δύο υπάλληλους της δημοτικής αστυνομίας που βρίσκονταν έξω από το δημαρχείο, τους είπα τι συνέβη, τους ρώτησα ποιος είναι υπεθυνος για να γράφει τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα και μου είπαν η αστυνομία. Και καθόντουσαν όρθιοι να κοιτούν αριστερά κ δεξιά, λες και δεν συμβαίνει τπτ. Με όλο αυτό το χάος γύρω τους, να παρκάρουν όπως να ναι, να κλείνουν την διάβαση και εκείνοι να τους χαιρετούν από πάνω καθότι ήταν γνωστοί τους. 

Το λάθος μου ήταν ότι δεν κάλεσα απευθείας το 100, θεώρησα ότι η δημοτική αστυνομία δεν είναι απλά διακοσμητική.

Αν δεν έχεις κινηθεί στην πόλη με παιδικό καροτσάκι δεν μπορείς καν να το αντιληφθείς. 

Πόσω μάλλον να μπεις στην θέση κάποιου ατόμου που έχει αναπηρία. Γιατί ο πολιτισμός ενός τόπου φαίνεται και από το πως φερόμαστε στις ευπαθείς ομάδες.

Μετά λύπης μου, Δέσποινα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2024»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2024» Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας KOS MTB#2 – 2024, στην Τσουκαλαριά,

©2020 radioproto.gr