Παράπονα από το Πλατάνι για τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Παράπονα από το Πλατάνι για τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Το Πλατάνι, είναι γνωστό για την ηρεμία του και τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Ωστόσο, πρόσφατα οι κάτοικοι του Πλατάνι έχουν αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή – τη διακοπή της δημοτικής συγκοινωνίας μετά τις 4 το απόγευμα. Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει παράπονα και ανησυχίες μεταξύ των κατοίκων της περιοχής αλλά και των τουριστών και έχει ανοίξει έναν διάλογο σχετικά με τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας.

Χωρίς λεωφορείο μετά τις 16.00

« Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί το Πλατάνι διότι μετά τις 4 το μεσημέρι δεν υπάρχει λεωφορείο να φύγουν οι τουρίστες και δεν βρίσκουν και πολλές φορές ταξί. Για ποιο λόγο ενώ το έχουμε αναφέρει το πρόβλημα δεν λύνεται;Επιτρέπεται το Πλατάνι που εδρεύει ο ιστορικός αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου να έχει μόνο 4,5 δρομολόγια την ημέρα και μέχρι τις 16.00;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλής Καραβιζίρ από το γνωστό εστιατόριο Σερίφ.

Η σημασία της δημοτικής συγκοινωνίας

Η δημοτική συγκοινωνία αποτελεί σημαντικό μέσο μετακίνησης για πολλούς κατοίκους του Πλατάνι και τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν την περιοχή. Επιτρέπει στους ανθρώπους να φτάνουν στις εργασίες τους, στα ψώνια τους και σε άλλες δραστηριότητες, χωρίς την ανάγκη να έχουν δικό τους αυτοκίνητο. Επίσης, βοηθά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της συμφόρησης και της ρύπανσης στους δρόμους. Είναι ένας κορυφαίος τρόπος μετακίνησης των επισκεπτών στην Κω.

Καταστροφή για την τοπική οικονομία και δυσφήμιση για την Κω η έλλειψη δρομολογίων

« Είναι καταστροφή για το χωριό μας και δυσφήμηση. Από το απόγευμα το χωριό ερημώνει αφού δεν μπορούν να έρθουν οι τουρίστες. Πως να έρθουν ότι δεν βρίσκουν και ταξί να φύγουν; Έχουμε αναγκαστεί πολλές φορές να μεταφέρουμε τους πελάτες λόγω της έλλειψης συγκοινωνίας. Επίσης όταν βγήκε η δημοτική αρχή έκοψαν και τη στάση. Παλαιότερα υπήρχε λεωφορείο μέχρι τουλάχιστον τις 10 το βράδυ. Τώρα τα δρομολόγια είναι πολύ λίγα και τα λεωφορεία είναι και άσχετα. Ούτε καν Πλατάνι δεν γράφουν. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Έχουμε και θέματα στην καθαριότητα και στο πράσινο και παρά τις οχλήσεις και επιστολές μας τίποτα δεν έχει λυθεί» υπογράμμισε ο επιχειρηματίας.

Οι κάτοικοι του Πλατάνι έχουν εκφράσει τα παράπονά τους στον δήμο και τοπικές αρχές, καλώντας για την λύση του θέματος. Επισημαίνουν ότι η δημοτική συγκοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για την κοινότητα τους και ζητούν λύσεις που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών.

Γ. Καλλούδης: « Η έλλειψη προσωπικού ο λόγος μείωσης των βαρδιών»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΚΠΑΥΑΣ τα μειωμένα δρομολόγια οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού. « Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έχουμε με προκηρύξεις, δεν υπάρχουν οδηγοί. Έτσι έχει κοπεί βάρδια στο Πλατάνι. Είναι κάτι που μας απασχολεί αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οδηγοί. Συμβαίνει και σε άλλα δρομολόγια όταν υπάρχει ασθένεια του οδηγού οι άλλες έκτακτες συγκυρίες. Το λεωφορείο είναι στο αμαξοστάσιο και περιμένει οδηγό που δυστυχώς δεν βρίσκουμε» δήλωσε ο κ. Γιάννης Καλλούδης.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση αυτή στο Πλατάνι της Κω αντικατοπτρίζει την σημασία της δημόσιας συγκοινωνίας για τους πολίτες. Η διασφάλιση πρόσβασης σε αξιοπρεπείς και βιώσιμες μεθόδους μετακίνησης αποτελεί σημαντικό μέρος της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Είναι επιθυμητό να βρεθούν λύσεις που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων των κατοίκων του Πλατάνι και θα συμβάλουν στη διατήρηση της ποιότητας ζωής και επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Σάντυ Λαδικού

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Α. Κεφαλιανός: Απελπιστική η κατάσταση στο Πυλί, λόγω του μεταναστευτικού – Τι προτείνει

Α. Κεφαλιανός: Απελπιστική η κατάσταση στο Πυλί, λόγω του μεταναστευτικού – Τι προτείνει Πηγή: www.vimatisko.gr Με αφορμή την ραγδαία αύξηση των διαμενόντων στη Κλειστή Ελεγχόμενη

Ενημέρωση

Αρκετά ατυχήματα προκάλεσαν τα “πρωτοβρόχια”: Φορτηγό ντελαπάρισε στις “Πόρτες” – Άγιο είχε ο οδηγός

Αρκετά ατυχήματα προκάλεσαν τα “πρωτοβρόχια”: Φορτηγό ντελαπάρισε στις “Πόρτες” – Άγιο είχε ο οδηγός Πηγή: www.vimatisko.gr Αρκετά ατυχήματα προκάλεσαν τα σημερινά πρωτοβρόχια, όπου σημειώθηκαν αρκετές

©2020 radioproto.gr