Παράπονα αναγνωστών και επαγγελματιών για τον φτωχικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Κω

Παράπονα αναγνωστών του ΒΤΚ και επαγγελματιών για τον φτωχικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Κω

Πηγή: www.vimatisko.gr

Δεκάδες είναι τα παράπονα που λαμβάνει η εφημερίδα μας καθημερινά από πολίτες και επιχειρηματίες για το γεγονός ότι το νησί δεν στολίστηκε ενόψει των εορτών ούτε υπάρχουν δράσεις.

Όπως σημειώνουν καταστηματάρχες, η αγοραστική δύναμη είναι στα τάρταρα και τίποτα δεν θυμίζει Χριστούγεννα. « Ευτυχώς που έγινε η εκδήλωση των Lions και πήρε ζωντάνια η πλατεία και βγήκαμε έξω. Δεν υπάρχουν καθόλου δράσεις για τα παιδιά μας. Πηγαίνουμε στην Πλατεία Ελευθερίας δεν έχει μπει ούτε ένα στολίδι. Στην Πλατεία Καζούλη τα ίδια. Παλιά πηγαίναμε στην Πλατεία Κονίτσης υπήρχαν κάποια διακοσμητικά που βγάζαμε φωτογραφίες. Φέτος δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο στην Πλατεία Ανταγόρας μπήκε ένα δέντρο. Όλη η παραλιακή μέχρι την Μαρίνα δεν έχει τοποθετηθεί ένα στολίδι πλην το δέντρο και τη φάτνη κοντά στο δημαρχείο. Το ίδιο και στο κέντρο στην Βενιζέλου και στα μαγαζιά. Δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να φύγουμε για διακοπές. Ποτέ δεν ήταν τόση η μιζέρια στην Κω τις γιορτές. Είχαν ανακοινώσει ότι θα τοποθετηθούν κάποια παιχνίδια στο κέντρο της πόλης όμως επικρατεί η απόλυτη ερημιά».

Σε σχόλιό της άλλη αναγνώστρια αναφέρει ότι τα κεντρικά σημεία της πόλης είναι σκοτεινά και απουσιάζει παντελώς το γιορτινό κλίμα. « Υπάρχει πρόβλημα στην εμπορική κίνηση. Όταν δεν υπάρχουν εκδηλώσεις, όταν δεν υπάρχει Χριστουγεννιάτικος στολισμός , έμειναν πίσω και τα μαγαζιά με αποτέλεσμα να μιλάμε σήμερα για χαμηλή εμπορική κίνηση, την εμπορικότερη εποχή του έτους».

Μάλιστα πολλοί μας αναφέρουν ότι ο στολισμός στη Ρόδο χαρακτηρίζεται παραμυθένιος ενώ ακόμη μέχρι και στους Λειψούς στήθηκε Χριστουγεννιάτικο χωριό. « Ακόμη και για την ορκωμοσία απουσίαζε το εορταστικό κλίμα. Περιμέναμε ότι θα στόλιζαν την πλατεία, τον χώρο της ορκωμοσίας αλλά τίποτα». Άλλοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν στολίστηκε το πάρκο της Μητρόπολης που ήταν μία εικόνα μαγική ενώ κάποιοι επιχειρηματίες της πόλης θέτουν ανοικτά ερωτήματα για την λειτουργία των ηχείων καθώς δεν λειτουργούν σχεδόν ποτέ. Σπάνια αναμεταδίδουν μουσική. 

Καταστηματάρχης αναγνώστης της πόλης μας τόνισε ότι πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή κάτι να αλλάξει μήπως και ανέβει η κίνηση. « Δεν υπάρχουν δράσεις να τραβήξουν τον κόσμο. Θυμάμαι τόσα ωραία Χριστούγεννα στην Κω. Είχε έρθει ο Χατζηγιάννης, ο Μουζουράκης, οι Ονιράμα , ξυλοπόδαροι, καρουζέλ, σπιτάκια με γλυκά , διακοσμητικά για φωτογράφηση, λαμπάκια κρεμαστά, παγοδρόμια, παιχνίδια και τόσα άλλα. Που πήγαν όλα αυτά; Ακόμη και στην Ουκρανία και το Ισραήλ που έχουν πόλεμο στόλισαν για τις γιορτές. ».

Οικογένειες ρωτούν που θα πάνε τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των εορτών για να χαρούν. « Μέχρι στιγμής μόνο η εκδήλωση των Lions, τα παζάρια και δημιουργική απασχόληση ιδιωτικά. Δεν έχουν όμως όλοι την δυνατότητα να τα καλύψουν όλα αυτά».

Γνωρίζουμε ότι καθημερινά οι πολίτες διαμαρτύρονται στις τοπικές αρχές. Έστω και την τελευταία στιγμή ας γίνουν κάποιες ενέργειες να έρθει η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και στην Κω. Οι κάτοικοι θέλουν να μείνουν για γιορτές και βεβαίως πλέον έχουμε τους Τόυρκους επισκέπτες οι οποίοι έρχονται στην Κω και για τις γιορτές.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr