ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 11:00 ΠΛ. EΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΚΩΣ

Share This Post

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 11:00 ΠΛ. EΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΚΩΣ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

 

Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 8 Μάρτη, τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών έχουν κάνει ξεκάθαρο σε κράτος, κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους ότι το ποτάμι της οργής για το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρόκειται να κοπάσει. Είναι όλοι τους ένοχοι! Δεν πρόκειται να ξεχαστεί, δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί.

Γίναμε η φωνή των δεκάδων συνανθρώπων μας, των νέων παιδιών που πλήρωσαν με τη ζωή τους την εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα της απελευθέρωσης, ιδιωτικοποίησης των μεταφορών.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία το έγκλημα αυτό έχει ιστορία!

Η πολιτική της “απελευθέρωσης” των σιδηροδρόμων που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίζει τις σιδηροδρομικές μεταφορές ως πεδίο κερδοφορίας και αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η ασφάλεια των επιβατών μετατρέπεται σε κόστος και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.

Το έγκλημα αυτό δεν είναι κάποια εξαίρεση στον κανόνα. Ακριβώς αυτές τις πολιτικές υλοποιούν οι υπουργοί και οι κυβερνήσεις. Η λειτουργία των υπουργείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η ανταποδοτικότητα, η μετατροπή των πιο κερδοφόρων μουσείων της χώρας σε ΝΠΔΔ και το «μπάσιμο» των ιδιωτών σε αυτά, οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, οι εργολαβίες, οι ιδιωτικοποιήσεις, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας αποδεικνύουν πως κράτος και μονοπώλια συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, αφού το ίδιο το κράτος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να στηρίξει τις επενδύσεις και την κερδοφορία τους, θυσιάζοντας τις ανάγκες, την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων.

Η ζωή, η ασφάλεια, οι ανάγκες μας δεν είναι κόστος, δεν ανεχόμαστε να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν μπορεί να ζούμε με το άγχος και την αγωνία αν θα γυρίσουμε όρθιοι και υγιείς στα σπίτια μας επειδή στα σκάμματα, και τους αρχαιολογικούς χώρους που εργαζόμαστε τα μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι άγνωστες λέξεις, τα μέσα ατομικής προστασίας ανύπαρκτα και τα εργατικά ατυχήματα καθημερινότητα.

Αλήθεια πόσους νεκρούς εργάτες ακόμα θα θρηνήσουμε για να ιδρώσει το αυτί των Υπουργείων και της Κυβέρνησης και να πάρουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας;

 

• Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας

• . Προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

• Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

 

Ενώνουμε την φωνή μας με τα εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα, τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα διεκδικούμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών δηλώνοντας πως:

 

Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!

 

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΖΩΗ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ

 

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Αθλητικά Νέα

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ  ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ           Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ,

©2020 radioproto.gr is made with by