ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Share This Post

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Οι συμβασιούχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου απασχολούμενοι στα έργα με σημείο αναφοράς την Κέφαλο, τις Μαύρικες και τα Σφαγεία, βρίσκονται αντιμέτωποι, για άλλη μία φορά, με το ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους. Με λίγα λόγια, το ίδιο το Υπουργείο ακυρώνει με την απάθειά του το άρθρο 58 Ν. 4635/2019, στο οποίο αναγράφεται αυτολεξεί ότι «θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η πέραν των δύο (2) μηνών καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης».

Το προσωπικό των έργων αποτελείται τόσο από μόνιμους κατοίκους του νησιού όσο και από εργαζόμενους που έχουν έρθει από άλλα μέρη της Ελλάδας. Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, οι εργαζόμενοι μένουν απληρωτοι. Σε μία περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών αποτελεί σοβαρότατο ζήτημα βιοπορισμού.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η εν λόγω καθυστέρηση δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Απεναντίας, είναι ξεκαθαρη επιλογη της εφορειας διοτι ειναι κάτι το οποίο, το βιώνουν επανειλημμένως. Από τη στιγμή που οι υπάλληλοι τηρούν από την πλευρά τους τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με το Υπουργείο, μέσω της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, παρέχοντας συστηματικά τις υπηρεσίες τους, δεν έχει καμία δικαιολογία το Υπουργείο να μην τηρεί τη συμφωνία, μη καταβάλλοντας τους μισθούς.

 

ΖΗΤΑΜΕ

αμεση καταβολη των δεδουλευμενων

καμια επιπλεον καθυστερηση στους μισθους μας

ασφαλες περιβαλλον κ σταθερη εργασια

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by