Παναγιώτης Κουνάκης: Τα έκαναν μούσκεμα Κυβέρνηση και ο Γαλάζιος Περιφερειάρχης Αγοραστός με τις πλημύρες στη Θεσσαλία και την πληρώνουν τα νησιά

Παναγιώτης Κουνάκης: Τα έκαναν μούσκεμα Κυβέρνηση και ο Γαλάζιος Περιφερειάρχης Αγοραστός με τις πλημύρες στη Θεσσαλία και την πληρώνουν τα νησιά
Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι μπλε περιφερειάρχες της άφησαν αναξιοποίητα τα 600 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και έργα πολιτικής προστασίας.
Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Καμία ουσιαστική πρόληψη και πλήρης αδυναμία αντιμετώπισης πυρκαγιών και πλημμυρών που επί μέρες δημιούργησαν τεράστια προβλήματα. Οι ζημιές από άμεσες καταστροφές σε υποδομές, περιουσίες, ανθρώπινες ζωές ανυπολόγιστες. Το ίδιο και σε  έμμεσες επιπτώσεις στον τουρισμό και άλλους τομείς της οικονομίας.
Στο ερώτημα, ποιος φταίει , η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός τα έριξαν όλα στην κλιματική αλλαγή.
Στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει,  η απάντηση για ακόμα μία φορά ήταν ο τουρισμός.!!!  Δηλαδή κατά βάση περιοχές όπως τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου που η οικονομία τους είναι κυρίως τουριστική.
Η αύξηση λοιπόν του τέλους διανυκτέρευσης για τις φυσικές καταστροφές δείχνει μία διαχρονική νοοτροπία. Την απαξίωση των δίκαιων αιτημάτων των νησιωτών.  Ότι τα νησιά είναι ο εύκολος στόχος για να καλύπτουν οι κεντρικές κυβερνήσεις οικονομικές τρύπες.
Το ζήσαμε με την απώλεια των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Πέρασαν 4 χρόνια γαλάζιας διακυβέρνησης και παρά τις υποσχέσεις για επαναφορά τώρα έχουμε επιπλέον επιβάρυνση.
Ένα δίκαιο πάγιο αίτημα που οι 4 κυβερνητικοί βουλευτές,  ένας από αυτούς Υπουργός και οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί έχουν αποτύχει να προωθήσουν.
Να μας απαντήσετε  λοιπόν  αν δεν προσπαθείτε καν ή αν απλά δεν σας περνάει.
Αν γνωρίζατε ότι το μάρμαρο θα το πληρώσει πάλι ο τουρισμός στα νησιά είστε συνεργοί. Αν όχι σημαίνει ότι ο κ Μητσοτάκης δεν σας λογαριάζει.
Έτσι τιμάτε τη ψήφο των νησιωτών; Δεν θα πρέπει επιτέλους σε αυτό το μέτρο να αντισταθεί ένας αιρετός της ΝΔ που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα ή στις Κυκλάδες;
Με αφορμή αυτό το νέο χαράτσι γιατί δεν ξεκινούν μία συντονισμένη προσπάθεια Βουλευτές, Δήμος και Περιφέρεια να επανέλθουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ;
Η Ένωση ξενοδόχων , το Εμπορικό  Επιμελητήριο,  ο Εμπορικός σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ  ως αντισταθμιστικό μέτρο για την νέα αύξηση του τέλους διανυκτέρευσης.
 Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα κυρίες και κύριοι της ΝΔ. Αδράξτε την ευκαιρία για ενιαίο μέτωπο διεκδικήσεων.
Ο τόπος έχει ανάγκη από πολύ ισχυρή εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο όχι κομματική εκπροσώπηση στα Δωδεκάνησα. Έχουμε ανάγκη αιρετούς στην Περιφέρεια που θα εκπροσωπούν τα νησιά κεντρικά αντί να είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης τοπικά.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και είναι αμφίβολο αν θα υλοποιηθούν για τις φωτιές στην Ρόδο είναι ελάχιστα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συνολικά στην υπόλοιπη Ελλάδα.  Παρόλα αυτά θα επιβαρύνουν πάλι το τουριστικό προϊόν των νησιών για να καλύψουν τα λάθη του εκάστοτε μπλε Περιφερειάρχη. Του κάθε Αγοραστού  που αντί να υλοποιήσει αντιπλημμυρικά με τα αδιάθετα χρήματα του ΕΣΠΑ κάνει έργα βιτρίνας.
 Περιμένουμε επιτέλους από αυτούς που τοπικά καμαρώνουν για την προσωπική επιρροή τους στο Μαξίμου να αποδείξουν ότι μπορούν να την ασκήσουν και για το καλό του τόπου.
Κουνάκης Παναγιώτης 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου με τον Διοικητή της Αστυνομίας: Εκδικείται και κυνηγάει όλο το νησί επειδή δεν πήρε μετάθεση…

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου με τον Διοικητή της Αστυνομίας: Εκδικείται και κυνηγάει όλο το νησί επειδή δεν πήρε μετάθεση… Σε πρωτοφανείς σοβαρότατες καταγγελίες προέβη φανερά

©2020 radioproto.gr