Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Επειδή ακούγονται πολλά από αρμόδιους και αναρμόδιους σχετικά με την διάθεση των φαρμάκων ειδικών παθήσεων, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου προσεγγίζοντας τα κοινωνικά θέματα με ευαισθησία, επισημαίνει τα εξής :

1. Τα φάρμακα ειδικών παθήσεων ανέκαθεν χορηγούνταν και χορηγούνται δωρεάν.

2. Αποφάσισε (απόφαση Γ.Σ. 22/09/19 του Π.Φ.Σ.) να συμβάλλει στην εξάλειψη των ουρών της ντροπής από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που είχαμε προβλέψει κατά την έναρξη εφαρμογής του μέτρου.

3. Ευελπιστούμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Πολιτεία για την εφαρμογή του μέτρου όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γνωρίζοντας ως Σύλλογος νησιωτικής περιοχής, ότι η πρόσβαση των νησιωτών ακόμα και σε απλά φάρμακα είναι πολυτέλεια.

4. Ο Φ.Σ.Δ. ως καθ’ ύλην αρμόδιος θα επανέλθει με νεότερο δελτίο τύπου όταν το Υπουργείο ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την έναρξη του πιλοτικού αυτού προγράμματος.

Λόγω της ευαισθησίας του θέματος, καλούμε όλες τις πλευρές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων δείχνοντας την ανάλογη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω Με ευθύνη της προσωρινής Διοίκησης του Ομίλου, συστάθηκε η επιτροπή προετοιμασίας  για την σύνταξη

Advertorials

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ H κ. Ασημίνα Τζίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL και Γενική

©2020 radioproto.gr