Ο Μ. Κόνσολας στο Ράδιο Πρώτο για Κ.Υ. Αντιμάχειας και εμβολιαστικό κέντρο – “Μπορούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις” (ηχητικό)

Την εκτίμησή του ότι το Κ.Υ. Αντιμάχειας ρεαλιστικά μπορεί να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο άμεσα και στη συνέχεια ως ως μονάδα αντιμετώπισης και νοσηλείας covid-19 ασθενών, εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο βουλευτής ΝΔ Μάνος Κόνσολας.

Τόνισε ότι  η λειτουργία του Κ.Υ. Αντιμάχειας ως εμβολιαστικό κέντρο, θα βοηθήσει ώστε να αποσυμφορηθούν τα άλλα δύο εμβολιαστικά κέντρα και ιδιαίτερα το νοσοκομείο, αλλά και για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι δύο μεγάλων δημοτικών ενοτήτων του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα :

Μια ουσιαστική και ρεαλιστική πρόταση για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, κατέθεσε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας επαναφέρει την πρόταση που είχε καταθέσει από τον Ιανουάριο για τη μετατροπή του Κ.Υ. Αντιμάχειας σε εμβολιαστικό κέντρο για να αποσυμφορηθούν τα άλλα δύο εμβολιαστικά κέντρα και ιδιαίτερα το νοσοκομείο, αλλά και για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι δύο μεγάλων δημοτικών ενοτήτων του νησιού.

Παράλληλα, ενισχύει αυτή την πρόταση με ένα νέο στοιχείο, αφού προτείνει να λειτουργήσει το Κ.Υ. Αντιμάχειας παράλληλα και μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών ως μονάδα αντιμετώπισης και νοσηλείας covid-19 ασθενών, κάτι που θα αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κω που αποτελεί έναν από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς.

Άλλωστε το Κ.Υ. Αντιμάχειας διαθέτει 4 θαλάμους νοσηλείας με 7 κλίνες, αλλά και μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο.

Η πρόταση του κ. Κόνσολα, έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να δώσει τη δυνατότητα άμεσης στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με προσωπικό, αφού σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που έχει ψηφιστεί , υπάρχει η  δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέχρι τις 31/7/2021, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για δύο έτη και δυνατότητα παράτασης, για τις ανάγκες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας αναφέρει:

«Στόχος μου ήταν και είναι η κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων που μπορούν να δώσουν λύσεις. Αν περιμένουμε τη δημιουργία και ψήφιση οργανισμού του Κ.Υ. Αντιμάχειας με θέσεις γιατρών και νοσηλευτών, θα απαιτηθεί χρόνος.

Αντίθετα, η δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου αλλά και η πρόταση να γίνει το Κ.Υ. Αντιμάχειας μονάδα αντιμετώπισης και νοσηλείας περιστατικών covid-19 και όχι μόνο, δίνει τη δυνατότητα να υπάρξουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, που μπορούν να παραταθούν. Είναι μια πρόταση που δίνει ελπίδα και διέξοδο».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by