Ο Μάνος Κόνσολας εισηγητής του νομοσχεδίου για την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Share This Post

Ο Μάνος Κόνσολας εισηγητής του νομοσχεδίου για την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, θα είναι ο εισηγητής της πλειοψηφίας στο νομοσχέδιο για την δημιουργία της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, που θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και θα αποτελεί το Σύμβουλο της Πολιτείας, σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, θα υπάγεται απευθείας στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός, που καταδεικνύει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση σε αυτό το νέο θεσμό.

Ουσιαστικά δημιουργείται ένα ενιαίο εθνικό και συντονιστικό κέντρο, που θα ελέγχει, θα παρακολουθεί όλα τα ζητήματα, που έχουν σχέση με την προσβασιμότητα και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Οι αρμοδιότητες της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, θα έχουν ως πεδίο εφαρμογής:

1ον) Την παρακολούθηση συμμόρφωσης με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία για την προσβασιμότητα.

2ον) Την παροχή τεχνικής βοήθειας και εκπαίδευσης.

3ον) Την κατάθεση προτάσεων για την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου αλλά και την υλοποίηση εφαρμοσμένων μέτρων και πολιτικών για την βελτίωση της προσβασιμότητας στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρία.

4ον)Τη συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και την εκπροσώπηση σε διεθνές επίπεδο της χώρας.

5ον) Την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα ζητήματα προσβασιμότητας.

Ταυτόχρονα θα εκπονεί και θα δημοσιοποιεί , σε ετήσια βάση , έκθεση για την πρόοδο των δεικτών, αλλά και των δράσεων, που συνδέονται με την ενίσχυση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που διέπει την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία αποκτά διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ξεκινά την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, με την ομιλία του κ. Μάνου Κόνσολα επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by