Ο Μάνος Κόνσολας εισηγητής στο νομοσχέδιο για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη

Ο Μάνος Κόνσολας εισηγητής στο νομοσχέδιο για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ορίστηκε εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού για τη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής στις 13 Περιφέρειες της χώρας, αξιοποιώντας τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, θα αποτελείται από τους 13 Περιφερειάρχες και θα συγκαλείται από τον Υπουργό Τουρισμού.

Ταυτόχρονα, δημιουργείται Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης εναλλακτικής μορφής τουρισμού.

Στόχος είναι, επίσης, η προώθηση και προβολή επισκέψιμων οινοποιείων και μονάδων παραγωγής και η ανάπτυξη συνεργειών στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης προτάσεων προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού.

Παράλληλα, διαμορφώνεται Παρατηρητήριο για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο.

Είναι μια επιβεβλημένη κίνηση για την επισταμένη και λεπτομερή παρακολούθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσογείου, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ανθεκτικότητας του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή.

Αντικείμενο του Παρατηρητηρίου είναι συλλογή στατιστικών στοιχείων, η αξιολόγηση και η παρακολούθηση του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης στο θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό αλλά και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στους

τουριστικούς προορισμούς με έμφαση στην εξειδικευμένη γνώση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε αυτές τις περιοχές.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκινά αύριο, Παρασκευή, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr