Ο Μάνος Κόνσολας αναδεικνύει τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου και διεκδικεί λύση

Ο Μάνος Κόνσολας αναδεικνύει τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου και διεκδικεί λύση

Με μία ακόμα κοινοβουλευτική του πρωτοβουλία, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να υπάρξει άμεση πρωτοβουλία από την πλευρά της Πολιτείας για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αγαθονήσι στην ακτοπλοϊκή του σύνδεση με τη Σάμο αλλά και τα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου.

«Η ζωή στο Αγαθονήσι πρέπει να στηριχθεί από την Πολιτεία με κάθε τρόπο. Στο Αγαθονήσι, η έννοια της ζωής, της επιβίωσης, της δημιουργίας και της εξέλιξης είναι συνυφασμένη με την ακτοπλοϊκή σύνδεση», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου υπογραμμίζει ότι το Αγαθονήσι είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένο από την ανάγκη συχνής και απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σάμο, αφού από αυτήν εξυπηρετούνται λειτουργίες όπως η τροφοδοσία του νησιού με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, ενώ στη Σάμο μεταβαίνουν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου που έχουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται θεραπεία ή περίθαλψη.

Εδώ και ένα μήνα, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Σάμο και πρέπει άμεσα να εκδοθεί η προκήρυξη για την ανάθεση δημόσιας υπηρεσίας σε πλοίο που θα εξυπηρετεί τη γραμμή.

Παράλληλα, ένα ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου με τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Εδώ και ένα μήνα, έχει λήξει η σύμβαση με το πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή

και συνδέει το Αγαθονήσι με Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο και Αρκιούς αλλά και το Πυθαγόρειο της Σάμου.

Πρέπει και εδώ να κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για την προκήρυξη, αλλά, κυρίως, να διατηρηθούν τα 4 δρομολόγια την εβδομάδα, όπως γινόταν το 2022, όπως τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση των 20 ιδρυτικών μελών του Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση

Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση των 20 ιδρυτικών μελών του Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση Πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου η πρώτη, ιδρυτική μετά

Ενημέρωση

Διακοπή υδροδότησης την Δευτέρα 11/12

Διακοπή υδροδότησης την Δευτέρα 11/12 Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης,έχει διακοπεί η υδροδότηση στις οδούς Κορυτσάς, Κλεοβούλου και Μανδηλαρά της Δημοτικής Κοινότητας

©2020 radioproto.gr