Ο Κ. Μητσοτάκης μαζί με τον Τ. Τριντό επισκέφτηκαν το διάσημο ελληνικό ζαχαροπλαστείο “Afroditi” στο Μοντρεάλ Καναδά στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης για την 25η Μαρτίου

Ο Κ. Μητσοτάκης μαζί με τον Τ. Τριντό επισκέφτηκαν το διάσημο ελληνικό ζαχαροπλαστείο ¨Afroditi” στο Μοντρεάλ Καναδά στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης για την 25η Μαρτίου

Το ξακουστό ελληνικό αρτοζαχαροπλαστείο Afroditi Bakery 1971 – Pâtisserie Afroditi 1971  στο Μοντρεάλ  επισκέφτηκαν σήμερα ο Έλληνας  πρωθυπουργός,  ο Καναδός πρωθυπουργός και πλήθος υπουργών των δύο χωρών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στον Καναδά για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και στις εορταστικές εκδηλώσεις της δυνατής ομογένειας. 

Ήταν μεγάλη η έκπληξη της επίσκεψης σήμερα στο Αφροδίτη τόσο για τους Έλληνες ιδιοκτήτες, το προσωπικό που αποτελείται κυρίως από Έλληνες ομογενείς αλλά και τους πελάτες Καναδούς οι οποίοι δεν πίστευαν ότι την ώρα που απολάμβαναν ελληνικά γλυκά και αρτοσκευάσματα, δύο πρωθυπουργοί τους επισκέφτηκαν. Οι πολιτικοί ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετοι, φωτογραφήθηκαν με όσους το ζήτησαν αλλά ιδιαίτερα με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του αρτοζαχαροπλαστείου. Απόλαυσαν μάλιστα καφέ και γλυκά. 
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργό μετά από 41 χρόνια. 
Στον επίσημο λογαριασμό στο Facebook το Afroditi Bakery αναφέρει:

” Les premiers ministres de la Grèce et du Canada ont rendu visite chez nous  avant la grande parade de l’indépendance de la Grèce!

🇬🇷

🇨🇦

The Prime Ministers of Greece and Canada both stopped in to visit before attending the annual Greek independence day parade!
Πρωθυπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης και Justin Trudeau μας επισκέφθηκαν σήμερα λίγο πριν την έναρξη της ετήσιας παρέλασης.

Ζήτω η 25η Μαρτίου!” 

               Η ομάδα του ζαχαροπλαστείου που διαθέτει 3 καταστήματα στο Μοντρεάλ έχει και αρκετούς Κώους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Οδυσσέα Δρόσο, τον Χρήστο Χατζημάρκο, την Βίκυ Σβύνου και πολλούς ακόμη Έλληνες όπως τον φίλο πρόεδρο των Χιωτών Καναδά Επαμεινώνδα, την Τζένη και όλη την εκπληκτική ομάδα πιστοί ακροατές του Ράδιο Πρώτο 91.5 και του Πάρη Λαδικού ενώ είναι πάντα συντονισμένοι και στις ραδιοφωνικές εκπομπές του Βασίλη Δρυμούση και Σωτήρη Καραμίντζα . 
 Μάλιστα λόγω της ημέρας οι σεφ ζαχαροπλαστικής ετοίμασαν ειδικές τούρτες! 
 

Mitsotakis_Trudeu_15

Νωρίτερα ο Καναδός πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Έλληνα ομόλογό του.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομική και εμπορική συνεργασία.
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το φιλικό προς τις επενδύσεις επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει ήδη προσελκύσει σημαντικές καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει περαιτέρω περιθώριο βελτίωσης.
Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν ακόμα στη σημαντική παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στον Καναδά, καθώς και στη μεγάλη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί στον τομέα του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες.
Συζητήθηκε επίσης η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διάρκεια της συνάντησης στην ανάγκη συντονισμού, ετοιμότητας και εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, καθώς και των μεγα-πυρκαγιών.
Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στις πρωτοβουλίες της Ελλάδας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού και την ενεργειακή ασφάλεια της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης μέσω της διαδυνδεσιμότητας.
Οι δύο ηγέτες έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική κοινότητα. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου, ενώ αναφέρθηκε στη στρατηγική για τον απόδημο Ελληνισμό.

Μετά την ολοκλήρωση των διευρυμένων συνομιλιών οι δύο Πρωθυπουργοί παρέστησαν στην υπογραφή της συμφωνίας απόκτησης επτά νέων υπερσύγχρονων πυροσβεστικών αεροσκαφών, τύπου DHC-515.

Σάντυ Λαδικού 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α.

Ενημέρωση

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference”

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference” Ευρωπαϊκή Επιτροπή EU Mission παρέδωσε στον Περιφερειάρχη τη σημαία

©2020 radioproto.gr