Ο κ. Γιάννης Αγγέλου υποψήφιος Περιφερειάρχης στο Ν. Αιγαίο με την Λαϊκή Συσπείρωση

 

Ο κ. Γιάννης Αγγέλου υποψήφιος Περιφερειάρχης στο Ν. Αιγαίο με την Λαϊκή Συσπείρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Υποψήφιοι περιφερειάρχες της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι:

·Στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου η Αγλαΐα Κυρίτση,συνταξιούχος δημοσιογράφος

·Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α.

Βιογραφικό της Αγλαΐας Κυρίτση

Η Αγλαΐα Κυρίτση γεννήθηκε στην Αθήνα από Ηπειρώτη πατέρα και Χιώτισσα μητέρα, αγωνιστές και οι δύο της Εθνικής Αντίστασης οι οποίοι, ως πολιτικοί κρατούμενοι, πέρασαν χρόνια σε φυλακές και εξορίες.

Από τα σχολικά χρόνια συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα και αργότερα φοιτητικό μέσα από την Πανσπουδαστική όπου έγινε μέλος της ΚΝΕ.

Σπούδασε φιλόλογος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία όπου διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Φοιτητών Εξωτερικού. 

Από το 1982, συμμετείχε ενεργά στην τοπική διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου και εκλέχτηκε συνοικιακή σύμβουλος με την παράταξη του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε και στη δημοσιογραφία.

Εργάστηκε σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ως τηλεοπτική ρεπόρτερ. Στην ΕΡΤ εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων.

Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στον κλάδο των ΜΜΕ και το 2013 έδωσε πολύμηνο αγώνα εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ και τις απολύσεις των δημοσιογράφων 

Το 2014 ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, εκλέχτηκε περιφερειακή σύμβουλος. Το 2015 εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο διαφώνησε και διαχώρισε τη θέση της από τις πρώτες κιόλας διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την τρόικα.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2019, εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και στις βουλευτικές εκλογές του ίδιου χρόνου ήταν υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Χίο. 

Βιογραφικό του Γιάννη Αγγέλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1986 και αποστρατεύτηκε το 2007. 

Είναι κάτοχος τριών Μεταπτυχιακών τίτλων. Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή και έχει εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Διατύπωση Πολιτικής για το Ανθρώπινο Δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων». 

Έχει ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Βρετανικού Πανεπιστημίου “Nottingham Trent University” και Μεταπτυχιακού τίτλου (Μsc) του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου Παρισίων (C. E. D. S.).

Με την αποστρατεία του ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αποχώρησε διαφωνώντας με την αντιλαϊκή πολιτική του το 2012.

Από το 2018 συμπορεύεται με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. 

Το 2019 ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, ενώ στις εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια των Δωδεκανήσων.

ΑΘΗΝA 12/07/2023                                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας σε συνθήκες καύσωνα για εκατοντάδες επισκέπτες στην Σενγκεν  περιμένοντας τον έλεγχο

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών Κατασχεθήκαν 7 πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν το μεσημέρι (16 Ιουλίου 2024) στην Κω,

©2020 radioproto.gr