Ο Κ. Αλαχούζος ομογενής δήμαρχος στο Ράδιο Πρώτο αναλυτικά για την ψήφο των ομογενών – Γιατί συμμετέχουν μόνο 25.000 Έλληνες του εξωτερικού

 

Ο Κ. Αλαχούζος ομογενής δήμαρχος στο Ράδιο Πρώτο αναλυτικά για την ψήφο των ομογενών – Γιατί συμμετέχουν μόνο 25.000 Έλληνες του εξωτερικού

Ο αγαπητός σε όλους μέχρι πρότινος δήμαρχος του Τάρπον Σπριγκς Φλόριδα κ. Κρις Αλαχούζος, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην πρωινή εκπομπή του Πάρη Λαδικού στο Ράδιο Πρώτο 91.5 για την ψήφο των ομογενών.

Ο καλυμνιακής καταγωγής πολιτικός, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να εξηγήσει την διαδικασία καθώς και ο ίδιος κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να μπορέσουν οι ομογενείς σε όλο τον κόσμο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο κ. Αλαχούζος εξήγησε την διαδικασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά ενώ μίλησε και για το χαμηλό ποσοστό εγγεγραμμένων και που οφείλεται. Με πολύ απλό τρόπο ανέλυσε την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού καθώς ως αυτοδιοικητικός γνωρίζει άριστα την διαδικασία.

Πόσοι Έλληνες του εξωτερικού αναμένεται να ψηφίσουν 

« Είναι μία μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας. Για πρώτη φορά οι Έλληνες του εξωτερικού θα έχουμε δικαίωμα ψήφου. Είναι κάτι που περιμένουμε χρόνια πολλά οι απόδημοι να ψηφίσουμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα. Το μόνο λυπηρό είναι ότι μόνο 25.000 Έλληνες του εξωτερικού από 35 χώρες γράφτηκαν και έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν».

Σε ερώτηση γιατί γράφτηκαν τόσοι λίγοι ενώ διαμένουν αμέτρητοι Έλληνες στο εξωτερικό ο κ. Αλαχούζος εξήγησε ότι τα κριτήρια είναι τέτοια σχεδόν απαγορευτικά  που οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν.

Γιατί τα κριτήρια είναι αυστηρά και αποτρεπτικά – Τι πρέπει να γίνει 

«Πχ μένω στο εξωτερικό προσωπικά 56 χρόνια δεν μου δίνεται το δικαίωμα να ψηφίσω στο εξωτερικό όμως θα ψηφίσω για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πατρίδα μου την Κάλυμνο. Τα κριτήρια είναι τόσο απαγορευτικά που θα πρέπει να έχεις ζήσει 35 χρόνια στο εξωτερικό και 2 χρόνια στην Ελλάδα. Πολλοί λίγοι μπορούν να ψηφίσουν και λίγοι Έλληνες του εξωτερικού πληρούν τα κριτήρια. Δεν μπορούν όλοι να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν. Με λυπεί αυτό και πρέπει να αλλάξει. Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να το αλλάξει αυτό και να δώσει το δικαίωμα σε όλους να ψηφίσουν».

Μίλησε για τον κ. Μπιληράκη ελληνοαμερικανό πολιτικό, τον Μενέντεζ τον φιλέλληνα ισχυρό άνδρα της αμερικανικής πολιτικής και άλλες σημαντικές προσωπικότητες.

Ποιο το πολιτικό μέλλον του Κ. Αλαχούζου

Τέλος, είναι γνωστή η αγάπη του δημάρχου για την γενέτειρά του την Κάλυμνο και σε ερώτηση του Πάρη Λαδικού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής με την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά « έχουμε πολλά να πούμε  στο μέλλον».

Σάντυ Λαδικού

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη : 

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου 

  Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου  Η εταιρεία Cher Bros διοργανώνει παρουσίαση στο κατάστημα Σπύρου Νικόλαος

©2020 radioproto.gr