Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ 104,6: “Μόνο με τη μάσκα θα αποφύγουμε την άνοδο των κρουσμάτων”

Δεν υπάρχει ακόμα φάρμακο και εμβόλιο προς το παρόν, άρα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού όπως η μάσκα και η αποφυγή του συνωστισμού δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας – εντατικολογίας Ιατρικής Σχολής. Για το θέμα των μασκών, εξήγησε ότι “πρέπει να φορά ο κόσμος όταν υπάρχει συγχρωτισμός. Όταν κάποιος είναι μόνος του δεν χρειάζεται να φοράει, όταν για παράδειγμα οδηγεί ή βγάζει τον σκύλο του βόλτα και είναι μόνος του”.

Για το θέμα των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα επισήμανε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα αυστηρά, ώστε να μην ανεβαίνουν διαρκώς οι αριθμοί των διασωληνωμένων ασθενών και όσων καταλήγουν.

Υποστήριξε ότι οι πορείες, οι διαδηλώσεις, τα πάρτι σε πλατείες δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή, διότι είναι επικίνδυνο για τη δημόσιο υγεία όπως, ακριβώς είναι και ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στη Θεσσαλονίκη, όπως είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, “στην αρχή του φθινοπώρου ήταν πολύ καλή η κατάσταση αλλά όταν χαλάρωσαν τα μέτρα και άρχισαν τα πάρτι, ο συνωστισμός φοιτητών παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων με αποτέλεσμα να είναι σε οριακή κατάσταση”.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by