Ο Επάρχος Κω ζητά να εξετάζει η επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας στην Κω

Με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς και φορείς, ο Έπαρχος Κω Νισύρου κ. Γιάννης Καμπανής ζητά να επισκέπτεται το νησί της Κω κλιμάκιο της επιτροπής πιστοποίησης αναπηρίας έστω μία φορά κάθε 6 μήνες, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι εξεταζόμενοι ΑΜΕΑ από Κω και Νίσυρο με ταξίδια προς την Ρόδο.

Ολόκληρη η επιστολή: 

ΠΡΟΣ:

– Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας,

κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο

– Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας,

κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο

– Διοικητή Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης,

κ. Χρήστο Χάλαρη

ΘΕΜΑ: Διευκόλυνση Κώων και Νισυρίων που χρήζουν υγειονομικής κρίσης.

Αγαπητοί κύριοι,

Μετά την κατάργηση των Υγειονομικών Επιτροπών Πιστοποίησης Αναπηρίας που λειτουργούσαν κατά τόπους στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης το 2011, οι ασφαλισμένοι της Κω και της Νισύρου, που χρήζουν υγειονομικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας τους, είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στη Ρόδο, προκειμένου να περάσουν από την αρμόδια επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας Δωδεκανήσου, ενώ

το ίδιο ισχύει και για τους ανασφάλιστους, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.

Τα τελευταία 9 χρόνια, όλοι αυτοί οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται κάθε φορά που χρειάζεται να ταξιδέψουν στη Ρόδο, έχοντας να αντιμετωπίσουν, πέραν των όποιων προβλημάτων υγείας, και τις δυσκολίες ενός ταξιδιού με το καράβι.

Αφουγκραζόμενοι τις δυσκολίες που σχεδόν σε καθημερινή βάση μας περιγράφουν δεκάδες συμπολίτες μας, σας ζητάμε να μεριμνήσετε, προκειμένου εκπρόσωποι της επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας Δωδεκανήσου, να μετακινούνται μία φορά το 6μηνο στην Κω, ώστε να εξετάζουν όσους, ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, χρήζουν υγειονομικής κρίσης.

Κάτι τέτοιο θα διευκόλυνε, όχι μόνο τους Κώους, αλλά και τους Νισύριους, αφού η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο αυτών νησιών είναι σαφώς συχνότερη, ενώ το ταξίδι είναι σύντομο.

Ελπίζοντας πως θα το αίτημά μου θα βρει ευήκοα ωτα στα πρόσωπά σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια χρειαστείτε.

Με εκτίμηση

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου Ιωάννης Καμπανής

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2019 radioproto.gr is made with by