Ο Δ. Απόκης στο Ράδιο Πρώτο 91.5: “Επίθεση χωρίς όπλα από τον Ερντογάν. Το ηθικό είναι υψηλό”. Καταγγέλλει τις ΜΚΟ για κερδοσκοπία και ζητά να ελεγχθούν και να φυλακιστούν 

Share This Post

 

Ο Δ. Απόκης στο Ράδιο Πρώτο 91.5: « Επίθεση χωρίς όπλα από τον Ερντογάν. Το ηθικό είναι υψηλό “. Καταγγέλλει τις ΜΚΟ για κερδοσκοπία και ζητά να ελεγχθούν και να φυλακιστούν 

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα ανατολικά σύνορα ο γνωστός δημοσιογράφος – διεθνολόγος Δημήτρης Απόκης. Ο κ. Απόκης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο 91.5 και έκανε λόγο για « επίθεση χωρίς όπλα από τον απολυταρχικό Ερντογάν».

« Ο απολυταρχικός Ερντογάν χρησιμοποιώντας μετανάστες από την Ασία και Αφρική και όχι από την Συρία επιτέθηκε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα αντέδρασε θετικά στα σύνορα. Η κυβέρνηση χειρίστηκε σωστά την κατάσταση. Δείξαμε πυγμή σε Έβρο και στα θαλάσσια σύνορά μας παρόλο που φυλάσσονται πιο δύσκολα».

Ο διεθνολόγος αναφέρθηκε και στις αλλαγές που παρουσιάστηκαν σήμερα καθώς μετακινήθηκε μεγάλος όγκος μεταναστών από τον Έβρο εξαιτίας της σημερινής επίσκεψης της ηγεσίας της Ευρώπης.

«Σε κάθε νέα πρόκληση πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά και με κάθε μέσο όσο σκληρό και αν ακούγεται» δήλωσε ο δημοσιογράφος ο οποίος εκτίμησε ότι η τεταμένη κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί έως και το καλοκαίρι για διάφορους λόγους. Ο κ. Απόκης δεν δίστασε να σχολιάσει και την στάση των Ευρωπαίων που θα έπρεπε να είναι πιο ουσιαστική από την πρώτη στιγμή. Αντιθέτως τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η Γερμανία έδειξαν τα πρώτα 24ωρα να μην συμμερίζονται το πρόβλημα.

Ο διεθνολόγος έκανε επίσης λόγο για όχι τυχαία χρονικά επίθεση της Τουρκίας προς την Ελλάδα καθώς η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση εξαιτίας του ιού Covid 19. « Το αλητίστικο σχέδιο του Ερντογάν να εισβάλλει στη χώρα την δεδομένη χρονική στιγμή έχει ως στόχο να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά. Η κρίση την δεδομένη στιγμή είναι διπλή. Η χώρα δέχεται επίθεση και υπάρχει επικινδυνότητα λόγω του ιού.»

Σε ότι αφορά την άμεση αντίδραση της πλειοψηφίας των πολιτών από άκρη σε άκρη της χώρας ο δημοσιογράφος δήλωσε: « Πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει εθνική ανάταση και ενδιαφέρεται ο κόσμος για τα πραγματικά προβλήματα».

Σε ερώτηση για την σχέση των ΜΚΟ με τα κυκλώματα διακίνησης ο διεθνολόγος σε έντονο τόνο αναφέρθηκε σε « σε αλήτες των ΜΚΟ που πρέπει να φύγουν από τα νησιά χθες. Έπρεπε να είναι στην φυλακή τα «πρακτοράκια» του Σόρος και να γίνει έρευνα για τις χρηματοδοτήσεις και του που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά. Πρέπει να φύγουν από τα νησιά οι ΜΚΟ».

Κλείνοντας ο Δημήτρης Απόκης έστειλε ένα μήνυμα στους ακρίτες της Δωδεκανήσου αφού ο ίδιος την κρίση του 1987 βρισκόταν στην Κω και συγκεκριμένα στο Πυλί για την στρατιωτική του θητεία. « Ξυπνούν μνήμες του ’87 όταν ήμουν τότε στο Πυλί. Η σκέψη μου είναι μαζί σας. Πρέπει να δώσουμε ένα σαφές εθνικό διεκδικητικό μήνυμα».

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Σκυταλοδρομία Running Out of Time: Η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λέρου υπέγραψε το Μήνυμα της Σκυτάλης

  Σκυταλοδρομία Running Out of Time: Η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λέρου υπέγραψε το Μήνυμα της Σκυτάλης Στο πλαίσιο της συνεργασίας

©2020 radioproto.gr is made with by