Ο διοικητής Πυροσβεστικής Κω για την φωτιά στα Αμανιού: « Προσοχή σήμερα είναι μέρα επικίνδυνη». Τι είπε για Ρόδο και ενισχύσεις από Κω

Ο διοικητής Πυροσβεστικής Κω για την φωτιά στα Αμανιού: « Προσοχή σήμερα είναι μέρα επικίνδυνη». Τι είπε για Ρόδο και ενισχύσεις από Κω

Όπως δήλωσε στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω Γρηγόρης Μαυρίδης, ξεκίνησε η φωτιά σε ένα ρέμα στο εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου. Άμεσα όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής , της πολιτικής προστασίας, του στρατού και της αστυνομίας έσπευσαν για να την περιορίσουν και τελικά την έσβησαν γύρω στις 9 το πρωί.

Άψογος συντονισμός φορέων στα Αμανιού

« Υπήρχε άψογος συντονισμός όλων των δυνάμεων. Αμέσως έσπευσε η πυροσβεστική, η πολιτική προστασία με 7 υδροφόρα οχήματα και φορτωτή , ο στρατός επίσης με οχήματα , η αστυνομία και πολίτες και μέσα σε δύο ώρες καταφέραμε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά και τελικά να σβηστεί».

Σύμφωνα με τον διοικητή, αναζητούνται τα αίτια και διενεργείται προανάκριση. Παράλληλα ανέφερε ότι δυστυχώς τα νέα από τη Ρόδο δεν είναι ευχάριστα και σήμερα θα είναι ακόμη μία δύσκολη ημέρα.

Στελέχη της πυροσβεστικής Κω στις πυρκαγιές της Ρόδου

Στη Ρόδο βρίσκονται 2 οχήματα και 4 πυροσβέστες από την Κω χωρίς να επηρεάζει την λειτουργία της υπηρεσίας στο νησί μας. Επίσης στην Πυροσβεστική Κω όλα τα στελέχη είναι σε επιφυλακή.

« Δυστυχώς τα πράγματα στη Ρόδο είναι και σήμερα πάρα πολύ δύσκολα. Είναι 3 τα μέτωπα. Βρισκόμαστε μέρες στο νησί με 2 οχήματα και 4 πυροσβέστες οι οποίοι αλλάζουν ανά δύο ημέρες. Δεν επηρεάζεται η λειτουργία της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω».

 

Συμβουλές προς τους πολίτες – Αυξημένη προσοχή όλων λόγω καιρικών συνθηκών . Απαγόρευση διέλευσης στα δάση

Ο διοικητής απεύθυνε κάλεσμα να μην ανάβουμε κανενός είδους φωτιά στην ύπαιθρο ούτε ξυλόφουρνο. Σήμερα αναμένονται άνεμοι 7 μποφόρ είναι μία δύσκολη ημέρα και για αυτό το λόγο όλα τα δάση στην Κω δεν δέχονται επισκέπτες.

« Θέλει πάρα πολύ προσοχή σήμερα. Υπάρχει απαγόρευση διέλευσης και επίσκεψης σε όλα τα δάση της Κω από τις 14.00. Θα υπάρχουν όργανα της τάξης σε όλα τα σημεία ώστε να μην επιτραπεί η πρόσβαση. Σήμερα αναμένονται ισχυροί άνεμοι και στην Κω της τάξεως των 7 μποφόρ. Δεν ανάβουμε φωτιά σε εξωτερικό χώρο για κανέναν λόγο. Ούτε παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Δεν κάνουμε εργασίες με θέρμη και σπίθες».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σάντυ Λαδικού

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου 2023 Ο Δήμος Κω με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Τιγκάκι στον κεντρικό

©2020 radioproto.gr