Ο ΔΗΜ. ΑΠΟΚΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟ “ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ”

Share This Post

Ο ΔΗΜ. ΑΠΟΚΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟ “ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ”

Για ακόμη μια φορά ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Δημήτρης Απόκης βρέθηκε στο στούντιο του Ράδιο Πρώτο και σχολίασε όλη την επικαιρότητα. Covid, τουρισμός και ελληνοτουρκικά ήταν στην ατζέντα ανάλυσης.

Επιπτώσεις Covid-19

Για τον κορονοϊό ο διεθνολόγος έκανε λόγο για επιπτώσεις πρωτοφανείς που δεν έχουν ακόμη φανεί. « Ο Covid έπληξε τις ανθρώπινες σχέσεις. Έπληξε θανάσιμα τον τουρισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν έχουμε δει ακόμη τα αποτελέσματα. Σέβομαι τους επιστήμονες δεν είμαι ειδικός αλλά ίσως υπήρχε ένας διαφορετικός τρόπος διαχείρισης και να πάμε στα τωρινά μέτρα αντί ολοκληρωτικού lockdown. Είναι τεράστιες οι επιπτώσεις οι κοινωνικές, οι οικονομικές και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Πειρατής ο Ερντογάν

Σχετικά με την ένταση που υπάρχει με την Τουρκία ο κ. Απόκης χαρακτήρισε τον Ερνοτγάν πειρατή που συνεχώς αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία και απειλεί την Ελλάδα.

Για την παραφιλολογία που αναπτύσσεται σε στιγμές έντασης και κρίσεις τόνισε ότι « οι μόνοι αρμόδιοι για τα εθνικά θέματα και την ενημέρωση είναι η κυβέρνηση, και οι ένοπλες δυνάμεις που είναι και υγιής κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν απάντηση. Όλα τα άλλα είναι ανευθυνότητα. Ο Ερντογάν έχει σχέδιο και το υλοποιεί. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε με το Καστελόριζο.»

Ο ρόλος των ξένων στα εθνικά θέματα – Διάλογος πέρα από την υφαλοκρηπίδα είναι εκ του πονηρού

Αναφορικά με τα όσα λέγονται όλα αυτά τα χρόνια για τον ρόλο μεγάλο ξένων δυνάμεων στα εθνικά θέματα της χώρας μας ο διεθνολόγος είπε πως υπάρχει διαρκής παραφιλολογία για παρέμβαση ξένων δυνάμεων. «Όλες οι ξένες χώρες θέλουν διάλογο και λύση στα ελληνοτουρκικά. Θέλουν ησυχία στην περιοχή όσοι έχουν συμφέρον στην περιοχή. Διάλογος πέρα από την υφαλοκρηπίδα είναι εκ του πονηρού. Διάλογο κάνεις με σοβαρό συνομιλητή. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πειρατή του διεθνούς δικαίου , απολυταρχικό καθεστώς με παράνομες εισβολές που απολαμβάνει την ασυλία μεγάλων δυνάμεων διότι είναι μία μεγάλη χώρα που παράγει και είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Πρέπει να πατήσουμε στα πόδια μας και να χαράξουμε ένα σχέδιο. Συμμαχία με Ισραήλ και Αίγυπτο. Πρέπει άμεσα η Ελλάδα να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και να στηρίξει στα διεθνή φόρουμ του Ισραήλ.»

Βηρυτός περισσότερα τα ερωτήματα παρά οι απαντήσεις

Για την έκρηξη στην Βηρυτό είπε ότι είναι περισσότερα τα ερωτήματα παρά οι απαντήσεις και προχώρησε σε μία ανάλυση κάνοντας και μία ιστορική διαδρομή στην πόλη.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by